dimarts, 16 d’octubre del 2012


LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA ENSEÑANZA PÚBLICA DE LA MARINA BAIXA se suma a la convocatoria de la semana de lucha por la educación pública convocada por la Plataforma estatal en defensa de la educación pública, integrada por CEAPA, la mayor confederación de asociaciones de padres y madres de alumnos del Estado, el Sindicato de estudiantes, la organización de alumnos más conocida, con implantación en toda España, los principales sindicatos de profesores (CCOO, UGT,STE,CGT) y los Movimientos de Renovación Pedagógica.

Los colectivos anteriormente enumerados en el País Valenciano, más Escola Valenciana, Estudiantes en Lucha y otras organizaciones estudiantiles se ha sumado a esta convocatoria, junto con la Confederación Gonzalo Anaya, la mayor confederación de FAPAs de nuestra Comunidad Autónoma.

La defensa de la enseñanza pública es cosa de tod@s, padres y madres, docentes y estudiantes.

Los recortes de nuestros derechos laborales y sociales, pretenden desmantelar el Estado social, democrático y de derecho, para implantar otro modelo que garantice mayores privilegios para las élites de poder y dinero.

Una sociedad donde aumentan las desigualdades para sostenerse requiere un modelo educativo que no forme ciudadanos capaces y críticos, sino súbditos con bajo nivel cultural y escasa cualificación.


CALENDARIO DE MOVILIZACIONES:


16 Y 17 DE OCTUBRE HUELGA DE ESTUDIANTES convocada por el Sindicato de estudiantes y otras organizaciones de alumnos.

MANIFESTACIONES MIÉRCOLES 17 DE OCTUBRE

- manifestación de estudiantes y padres en Alicante a las 12h00 con salida de las escaleras del IES JORGE JUAN.

- concentración estudiantes en Benidorm en la plaza Triangular a las 12h00.


JUEVES 18 DE OCTUBRE


- Huelga de padres y estudiantes.

- Manifestación del conjunto de la comunidad educativa: padres, estudiantes y docentes en Valencia a las 19h00 en la plaza San Agustín, y en Elche a las 17h00


AUTOBUSES DESDE LA MARINA BAIXA PARA IR A VALENCIA

Paradas: Alfàs (al Instituto) 17h10; Benidorm (Estación de autobuses, parada taxis) 17h10; Altea (Plç.Esports) 17h15.

Teléfonos de contacto: Alfàs i Benidorm ( Luis 655688700), la Vila (Joan 618652065), La Nucia y Callosa ( Maria 651677323 y Silvia 600868169), y Altea ( Arturo 679324729). Una persona de cada centro ha de telefonear antes de las 12h00 del día 18 para reservar plazas.

NO PODEMOS QUEDARNOS PARADOS ANTE EL DESMANTELAMIENTO PROGRESIVO Y PLANIFICADO DE LA ENSEÑANZA PÚBLICA PARA FACILITAR SU PROCESO DE PRIVATIZACIÓN Y CONTROL IDEOLÓGICO.

NOS JUGAMOS EL FUTURO DE TOD@S

Noticias de prensa

LEVANTE-EMV
Afirman que ha habido asambleas para preparar las manifestaciones del miércoles y el jueves

El Sindicat d'Estudiants cifra en un 80% el seguimiento de la huelga en Secundaria en la primera jornada y la Conselleria de Educación la rebaja al 16%

En protesta por la situación de la Educación
Los estudiantes arrancarán esta protesta a las 21 horas hasta las 20 horas de mañana

Los padres se desmarcan de la huelga para que sus hijos no pierdan clase

Los alumnos convocan paros en Secundaria y Universidad hasta el jueves

¿Por qué un ultraconservador está a la cabeza del ministerio de educación?

PÚBLICO. ANNA FLOTATS
Sigue siendo el mismo de siempre. Antes de ser ministro de Educación, ya expuso en libros de FAES sus ideas ultraconservadoras.

Alumnos de Secundaria han realizado hoy el primero de los paros en la educación pública. 
·         "No tienen derecho a la huelga"

Seguimiento desigual del primer paro en Secundaria



La UE necesita 90 millones para pagar a los Erasmus


España se sitúa a la cabeza del fracaso escolar en Europa

 

EL PAÍS

La deuda de la Generalitat con el sector del libro es de 32 millones

EL PAÍS. NEUS CABALLER Valencia
Los impagos afectan al bono-libro y a la becas del curso escolar pasado. El sector vive su punto más “dramático”, según editores y libreros



La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPAS de la Comunitat Valenciana, integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant s´ha sumat ala setmana de lluita convocada pel Sindicat d´Estudiants i a la jornada de vaga del pròxim dijous 18 d´octubre, convocada per CEAPA. Per a mostrar la unió de la comunitat educativa, representants d’ Escola Valenciana i dels tres sindicats majoritaris STEPV, CCOO Federació d’Ensenyament i Fete-UGT han assistit a la roda de premsa en la qual han donat suport a les mobilitzacions convocades per estudiants i famílies. 

Escola Valenciana i els sindicats docents –Comissions Obreres-Federació d’Enseyament, STE-PV i Fete-UGT– s’uneixen a famílies i estudiants en la Setmana de Lluita

La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPA de la Comunitat Valenciana, integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant, s’ha sumat a la setmana de lluita convocada pel Sindicat d’Estudiants i a la jornada de vaga del pròxim dijous 18 d’octubre, convocada per CEAPA. Amb l’objectiu de mostrar conjuntament, alumnat i famílies.
En la roda de premsa, celebrada hui dilluns 15 d’octubre en la seu de la Confederació Gonzalo Anaya, els estudiants i les mares i pares han mostrat el rebuig a l’escenari actual que viu l’educació pública a Espanya i concretament a la Comunitat Valenciana. Per a mostrar la unió de la comunitat educativa, representants d’Escola Valenciana i dels tres sindicats majoritaris STEPV, CCOO Federació d’Ensenyament i Fete-UGT han assistit a la roda de premsa, en què han donat suport a les mobilitzacions convocades per estudiants i famílies.
Tal com ha exposat Tomás Sempere, el president de la Confederació d’AMPA, majoritària de la Comunitat Valenciana, és necessària aquesta actuació conjunta davant la greu situació actual de retallades i desmantellament que està patint l’educació com a servei públic fonamental. Els motius destacats es detallen a continuació:
L’eliminació de tot tipus d’ajudes a l’alumnat i a les famílies en aquests temps tan difícils de crisi asfixiant; l’increment de taxes universitàries; la reducció de beques de llibres i l’impagament de les beques del curs anterior; de les beques de menjador escolar; de les beques de transport escolar; la falta de resolució del problema dels barracons escolars, etc,  atempten contra el principi de gratuïtat de l’ensenyament contingut en la Constitució espanyola i que garanteix la igualtat d’oportunitats per a tots els alumnes sense excepció. No podem assumir com a habitual que hi haja xiquets que vagen a classe sense llibres i sense material escolar per falta de recursos.
A la Comunitat Valenciana l’augment innecessari de dies per a obtindre professorat substitut per a les baixes; l’augment del nombre d’hores lectives als docents que no dedicaran a altres activitats necessàries; l’augment de ràtios i la corresponent supressió de grups en tots els nivells; l’acomiadament d’un gran nombre de docents interins; la contractació de becaris mileuristes d’anglés; i la supressió de grups de compensatòria, acollida, diversificació i desdoblaments, estan convertint l’educació pública en un servei assistencial lluny de dotar-la de qualitat.
A escala estatal, la nova llei educativa del ministre Wert aviva la necessitat de mobilització i d’accions reivindicatives. Els pares i mares rebutgem que cada nou govern porte una nova llei d’educació que no compta amb el consens dels diferents sectors socials, que naix amb una sèrie de matisos ideològics i el més important que desestabilitza les comunitats educatives.
El desmantellament de l’escola pública és una realitat a escala estatal i en la nostra autonomia.  La desviació de fons públics a entitats privades deixa sense el finançament que correspon a l’educació pública i la converteix en precària, mentres que els nostres governants cerquen la manera de construir escoles privades al·legant l’enganyosa llibertat d’elecció dels pares.
En aquest sentit, la Confederació Gonzalo Anaya al costat dels estudiants també exigim:
-El cessament del ministre Wert
-La retirada de l’avantprojecte de la LOMCE
-La paralització de les retallades i del desmantellament de l’escola pública
-L’obertura d’un procés de diàleg amb tots els sectors de la comunitat educativa per a assolir, una vegada per sempre, la qualitat de l’educació pública.
Per tant, convoquem a totes les nostres AMPA a unir-se a les accions reivindicatives i manifestacions convocades pel Sindicat d’Estudiants, que tindran lloc entre els dies 15 i 19 d’octubre. Sol·licitem a les famílies que secunden la vaga del pròxim dijous 18 d’octubre i que no porten els fills al centre aquest dia. 
Assistents a la roda de premsa:
Carlos Naranjo, coordinador del Sindicat d’Estudiants en el País Valencià
Tomás Sempere, president de la Confederació Gonzalo Anaya
Manoli Carrero, vocal de la junta directiva de la Confederación Gonzalo Anaya i vicepresidenta de FAPA-València
Francesc Felipe, Escola Valenciana
Ferran Garcia, Comissions Obreres-Federació d’Ensenyament
Marc Candela, STEPV
Pepe Gil, Fete-UGT



STEPV dóna suport a la vaga d’alumnat i de pares i mares

El Sindicat ha assistit a la roda de premsa de CEAPA i el Sindicat d’Estudiants per fer palés que s’ha sumat a la convocatòria de la setmana de lluita per l’ensenyament públic. També convoca el professorat a la manifestació de dijous 18 d’octubre a Alacant, València i Castelló