dimarts, 16 d’octubre de 2012


La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPAS de la Comunitat Valenciana, integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant s´ha sumat ala setmana de lluita convocada pel Sindicat d´Estudiants i a la jornada de vaga del pròxim dijous 18 d´octubre, convocada per CEAPA. Per a mostrar la unió de la comunitat educativa, representants d’ Escola Valenciana i dels tres sindicats majoritaris STEPV, CCOO Federació d’Ensenyament i Fete-UGT han assistit a la roda de premsa en la qual han donat suport a les mobilitzacions convocades per estudiants i famílies. 

Escola Valenciana i els sindicats docents –Comissions Obreres-Federació d’Enseyament, STE-PV i Fete-UGT– s’uneixen a famílies i estudiants en la Setmana de Lluita

La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPA de la Comunitat Valenciana, integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant, s’ha sumat a la setmana de lluita convocada pel Sindicat d’Estudiants i a la jornada de vaga del pròxim dijous 18 d’octubre, convocada per CEAPA. Amb l’objectiu de mostrar conjuntament, alumnat i famílies.
En la roda de premsa, celebrada hui dilluns 15 d’octubre en la seu de la Confederació Gonzalo Anaya, els estudiants i les mares i pares han mostrat el rebuig a l’escenari actual que viu l’educació pública a Espanya i concretament a la Comunitat Valenciana. Per a mostrar la unió de la comunitat educativa, representants d’Escola Valenciana i dels tres sindicats majoritaris STEPV, CCOO Federació d’Ensenyament i Fete-UGT han assistit a la roda de premsa, en què han donat suport a les mobilitzacions convocades per estudiants i famílies.
Tal com ha exposat Tomás Sempere, el president de la Confederació d’AMPA, majoritària de la Comunitat Valenciana, és necessària aquesta actuació conjunta davant la greu situació actual de retallades i desmantellament que està patint l’educació com a servei públic fonamental. Els motius destacats es detallen a continuació:
L’eliminació de tot tipus d’ajudes a l’alumnat i a les famílies en aquests temps tan difícils de crisi asfixiant; l’increment de taxes universitàries; la reducció de beques de llibres i l’impagament de les beques del curs anterior; de les beques de menjador escolar; de les beques de transport escolar; la falta de resolució del problema dels barracons escolars, etc,  atempten contra el principi de gratuïtat de l’ensenyament contingut en la Constitució espanyola i que garanteix la igualtat d’oportunitats per a tots els alumnes sense excepció. No podem assumir com a habitual que hi haja xiquets que vagen a classe sense llibres i sense material escolar per falta de recursos.
A la Comunitat Valenciana l’augment innecessari de dies per a obtindre professorat substitut per a les baixes; l’augment del nombre d’hores lectives als docents que no dedicaran a altres activitats necessàries; l’augment de ràtios i la corresponent supressió de grups en tots els nivells; l’acomiadament d’un gran nombre de docents interins; la contractació de becaris mileuristes d’anglés; i la supressió de grups de compensatòria, acollida, diversificació i desdoblaments, estan convertint l’educació pública en un servei assistencial lluny de dotar-la de qualitat.
A escala estatal, la nova llei educativa del ministre Wert aviva la necessitat de mobilització i d’accions reivindicatives. Els pares i mares rebutgem que cada nou govern porte una nova llei d’educació que no compta amb el consens dels diferents sectors socials, que naix amb una sèrie de matisos ideològics i el més important que desestabilitza les comunitats educatives.
El desmantellament de l’escola pública és una realitat a escala estatal i en la nostra autonomia.  La desviació de fons públics a entitats privades deixa sense el finançament que correspon a l’educació pública i la converteix en precària, mentres que els nostres governants cerquen la manera de construir escoles privades al·legant l’enganyosa llibertat d’elecció dels pares.
En aquest sentit, la Confederació Gonzalo Anaya al costat dels estudiants també exigim:
-El cessament del ministre Wert
-La retirada de l’avantprojecte de la LOMCE
-La paralització de les retallades i del desmantellament de l’escola pública
-L’obertura d’un procés de diàleg amb tots els sectors de la comunitat educativa per a assolir, una vegada per sempre, la qualitat de l’educació pública.
Per tant, convoquem a totes les nostres AMPA a unir-se a les accions reivindicatives i manifestacions convocades pel Sindicat d’Estudiants, que tindran lloc entre els dies 15 i 19 d’octubre. Sol·licitem a les famílies que secunden la vaga del pròxim dijous 18 d’octubre i que no porten els fills al centre aquest dia. 
Assistents a la roda de premsa:
Carlos Naranjo, coordinador del Sindicat d’Estudiants en el País Valencià
Tomás Sempere, president de la Confederació Gonzalo Anaya
Manoli Carrero, vocal de la junta directiva de la Confederación Gonzalo Anaya i vicepresidenta de FAPA-València
Francesc Felipe, Escola Valenciana
Ferran Garcia, Comissions Obreres-Federació d’Ensenyament
Marc Candela, STEPV
Pepe Gil, Fete-UGTSTEPV dóna suport a la vaga d’alumnat i de pares i mares

El Sindicat ha assistit a la roda de premsa de CEAPA i el Sindicat d’Estudiants per fer palés que s’ha sumat a la convocatòria de la setmana de lluita per l’ensenyament públic. També convoca el professorat a la manifestació de dijous 18 d’octubre a Alacant, València i Castelló