dimarts, 5 de maig del 2009

Valoració vaga plataforma país

La Plataforma qualifica d’èxit rotund l’aturada del sistema educatiu i de les mobilitzacions


La Plataforma per l’Ensenyament Públic valora molt positivament la jornada de vaga i de mobilització d’ahir, en què els centres educatius es van buidar de professorat i d’alumnat i el sistema educatiu es va aturar absolutament. La Plataforma també vol mostrar la seua satisfacció per l’èxit de les tres manifestacions a les capitals valencianes, especialment la marea groga que va envoltar el centre de València amb més de 50.000 persones, que se sumen a les més de 15.000 d’Alacant i més de 6.000 de Castelló.
La Plataforma per l’Ensenyament Públic felicita a la societat valenciana per l’esforç i la participació en la jornada d’ahir. S’agraeix especialment l’esforç del professorat per secundar la vaga, al qual se li descomptarà el salari d’un dia, i l’esforç de les famílies que massivament no han dut als seus fills i filles als centres educatius i fer-se’n càrrec al llarg de tot el dia i a l’alumnat que va decidir no assistir a classe. També volem reiterar que 6.000 mestres i professors no van poder realitzar la vaga per estar de serveis mínims, malgrat que molts l’hagueren secundat.
Per altra banda, volem destacar que només entre els dies 27 i 28 d’abril, la web de la Plataforma http://www.fontdemoradimissio.org/ ha rebut 27.000 entrades, que se sumen a les més de 70.000 entrades des que es va convocar la vaga del 28A.
Davant l’èxit irrefutable i innegable de la jornada de vaga i mobilitzacions d’ahir, en què el lema més seguit va ser la demanda de dimissió de Font de Mora, la Plataforma reitera la necessitat que el Conseller d’Educació presente la seua dimissió o que el president de la Generalitat, Francisco Camps, el cesse en el càrrec.
És el president Camps el màxim responsable de l’administració valenciana i, per tant, també de la política educativa del País Valencià. Per tant, és el president Camps el responsable de situació actual del sistema educatiu valencià. La Plataforma manté les seues reivindicacions dels tretze punts del manifest i continuarà convocant noves mobilitzacions, mentre el president Camps no encapçale una solució satisfactòria al conflicte.