dilluns, 6 de juny del 2011

CONTINUEN LES MOBILITZACIONS

ASSEMBLEA PLATAFORMA PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC MARINA BAIXA


 - PROPOSTES DE MOBILITZACIONS CONTRA LES RETALLADES DE PROFESSORAT, L'AUGMENT DE RÀTIOS D'ALUMNES PER AULA I LA SUPRESSIÓ DE LA LÍNEA EN VALENCIÀ.
-PREPARAR ASSEMBLEA COMARCAL
----------------

DIMARTS 7 DE JUNY A LES 18:00h.
BAR DELS JUBILATS DE L'ALFÀS DEL PI
(DARRERE DE LA CASA DE LA CULTURA)


Per un ensenyament públic de qualitat. No a les retallades, sí al valencià!
dissabte, 18 / juny a les 18:00
Localització: Pl. Sant Agustí (València)


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic promou la mobilització de la comunitat educativa el proper 18J
La Plataforma vol expressar el rebuig a les mesures de desmantellament de l’escola pública el proper dissabte 18 de juny a les 18 h.
Davant la continuació de les retallades aplicades als centres d’ensenyament públic en nombre de grups, plantilles i recursos; davant la no retirada de la proposta de cessió de sòl escolar públic a entitats privades; davant l’agressió que suposa la destrucció de les línies en valencià a l’ensenyament i davant totes les protestes que la comunitat educativa ha estat manifestant aquest curs contra la política educativa del encara Conseller d’Educació, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca a tota la comunitat educativa a una manifestació el proper dissabte dia 18 de juny.
Aquesta manifestació eixirà des de la Pça. De S. Agustí a les 18 h. i se suma a tot el seguit de mobilitzacions i protestes que es convoquen des de la plataforma sindical contra les retallades a l’ensenyament públic i vol ser reflex de la protesta de caire laboral tant com de la protesta per la davallada de qualitat que suposen aquestes mesures a l’ensenyament valencià.
Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoquem a totes i a tots a defensar l’ensenyament públic sota el lema:
  • Per un ensenyament públic de qualitat
  • No a les retallades, sí al valencià!

La lògica (socio)lingüística del PP i el 15-M

Josep-Lluís Navarro (Cap d’Estudis de l’Institut Lluís Vives)

Cal ser molt ignorant o tindre molt mala fe per dir que el PP valora el valencià i l’escola pública, així com que pretén sincerament implantar el plurilingüisme en el sistema educatiu. Al contrari, no cal treballar a l’ensenyament per saber que pretenen extirpar les línies en valencià, així com eliminar grups dels centres públics (per augmentar-los als de l’Església), retallar hores de reforç, recursos i professorat, apujar el nombre d’alumnes per aula i la jornada laboral, abaixar salaris d’educadors i aportacions als centres, etc. Intenten camuflar tot això sota el rètol “modelo único plurilingüe”, però se’ls veu el llautó i no s’ho creuen ni ells. De sempre les nostres classes dirigents han odiat el valencià, els fa nosa, perquè els posa en evidència, i ara per fi han vist l’ocasió d’eliminar-lo, carregant-se la faena de 30 anys d’ensenyament públic en valencià. També de sempre han temut la instrucció de la gent, des de fa segles, quan cremaven mestres a les fogueres inquisitorials (o els feien retractar-se o exiliar-se) –i fins ben entrat el segle XIX: Gaetà Ripoll, mestre valencià, va ser-hi assassinat pel Sant Ofici, avantpassat de l’Opus que ara ens governa. És lògic: una ciutadania instruïda i il·lustrada no permetria la impunitat de què gaudeixen. I una població educada en valencià els deixaria en ridícul: la seua coentor, la seua barbàrie i la seua defecció lingüística quedarien massa a la vista. No poden consentir-ho, ells ho veuen instintivament, i tenen raó. Aquesta és la seua lògica sociolingüística: la promoció del valencià els deixa en evidència i mina el seu poder, per això els cal eliminar-lo com a llengua culta i vehicle educatiu. Necessiten una educació arcaica, confessional, retrògrada i castellanista per mantindre les seues majories electorals, però ara potser se’ls ha anat la maneta: no compten amb la força del món educatiu valencià ni amb l’emergència del Moviment Quinze de Maig. Si confluïren aquests dos factors els podríem obligar a fer marxa arrere en les últimes agressions –i en les que preparen.

Perquè ara tots ens preguntem: Què farem? Pares i mares, profes, estudiants, societat civil... ¿Tornarem a caure en els mateixos errors de sempre? ¿Tornarem a confiar en els “líders” que al final sempre acaben traïcionant-nos, negociant i desfent les mobilitzacions que tantes energies costen de muntar? ¿Tornarem a protestar perquè uns quants “capos” traguen partit i decidisquen per tots? Doncs no, companys, aquesta volta no. Tenim ben present l’última i no tornarem a espifiar-la. Recordeu? Només fa 2 cursos: era el 2008/09. El 29 de novembre hi hagué a València una macro-manifestació històrica, de desenes de milers de persones, que culminava mesos de mobilitzacions com no s’havien vist ací en dècades: tancaments a moltíssims centres, assemblees massives, tot el món educatiu en lluita... Aquell dia la gent estava eufòrica i se sentia invencible, però poc després, els “líders” de la Plataforma (o la seua majoria), satisfets amb la retirada de la “Citizenship”, claudiquen i desfan el moviment, firmant la pau amb Font de Mora. Quina vergonya! Aquella energia de molts milers de persones mobilitzades durant mesos de lluita només va servir per evitar que una assignatura de 2 hores en 2n d’ESO s’impartira en anglés

Afortunadament ara estem en una altra fase i no ens deixarem segrestar per cap cúpula, sindical, de FAPA o del que siga. Ara tenim, gràcies al Moviment 15-M, una societat civil en ebullició i en connexió creixent, una nova força en la base que no teníem, i per això ara les mobilitzacions no seran tan fàcils de segrestar. Els sindicats, FAPA, Escola Valenciana... i tots els partits, associacions i entitats que vulguen sumar-s’hi són benvinguts, però alerta: res de líders que negocien en nom nostre i que s’atribuïsquen poder de decisió. Necessitem connectar totes les lluites en el món educatiu (això de les línies és la punta de tota una immensa retallada en marxa que pretén pegar-li el colp de gràcia a l’ensenyament públic), i el 15-M pot ser-ne el mitjà, el referent i l’espurna: hem d’aprofitar-lo i aprendre’n. Les seues acampades, assemblees, comissions, grups de treball, interacció en xarxa, rotació dels portantveus, contacte permanent a través d’Internet... són ja una referència i cal adoptar-los. Comencem des de baix: assemblees per centres, per districtes o per estaments, comissions i grups de treball de profes, mares i estudiants, connexió de tots, webs ad hoc i blogs actius, xarxes socials, “moodle”... Preparem ja tancaments i acampades als centres contra aquest atac brutal a l’ensenyament públic. Posem en peu de nou el món educatiu valencià, i ara sense delegar en cap líder, amb representants rotatoris i sense claudicar davant de petites retirades, ni tan sols amb la dimissió de Font de Mora, que és ja un cadàver polític. L’onada mobilitzadora que ara comença només hauria de parar quan tinguem garanties escrites i proves factuals de tota una altra política educativa i quan ho decidisquen les assemblees sobiranes. Com diria aquell: o ara o mai.



ESCOLA VALENCIANA

US ESPEREM.

DIJOUS DIA 9 A LES 19 H. davant Serveis Territorials d'Educació d'Alacant (C/ Carratalà)

 Companys i companyes dels centres educatius.

Són molts anys de treball, de dedicació, de rigor pedagògic. Molts anys comptant amb tu. Ara ens toca defensar junts el model d'escola de qualitat en valencià. Des d'Escola Valenciana us animem a participar en les mobilitzacions que la comunitat educativa i la societat en general preparem pels propers dies amb motiu del nou decret anunciat pel govern valencià que posa punt i final als programes d'ensenyament en valencià i immersió lingüística. A més, us convidem a fer-nos arribar les vostres propostes de mobilització als centres. De moment vos plantegem les següents accions:


- Assistència massiva a les Trobades d'Escoles en Valencià que se celebren dissabte a Ibi (l'Alcoià) i Relleu (la Marina Baixa)

- Lectura i adhesió al manifest de consens als centres educatius el proper dimarts 7 i dimecres 8 de juny. Enllaç ací

- Adhesió al document: "L'escola valenciana, un model per una educació plurilingüe", elaborat per la Unitat per l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant.



- Assistència a les concentracions convocades amb el lema "Sí al valencià" del proper dijous 9 de juny a València, Alacant i Castelló (adjuntem cartell per imprimir i fer difusió. Color i Blanc i negre)

- Fes-te voluntari de les mobilitzacions ací

Espai web Sí al valencià amb tota la informació disponible:

http://www.escolavalenciana.org/sialvalencia/

Moltes gràcies a tots i totes: Sí al valencià!