dimarts, 24 d’abril del 2012

ELS SINDICATS CONVOQUEN A SIS DIES DE VAGA
Els sindicats que conformen la Mesa Sectorial d'Educació (STEPV, CCOO, FETE.UGT, AMPE, CESIF) rebutgen el decret-llei de retallades salarials del govern i les retallades anunciades pel Consell i han acordat l' atur els dies 16, 17, 23, 24, 30, 31 de maig.
S'ha acordat convocar una manifestació a València el primer dia de vaga, dimecres 16, i concentracions en les direccions territorials d'Educació a les tres capitals de província el dijous 17. També es convocaran accions la resta dels dies de vaga.

Prèviament, els dijous 3 i 10 de maig es tornaran a dur a terme concentracions a la porta dels centres de treball a les 12.00 hores. Així mateix, el dia 10 de maig se celebrarà el referèndum que es durà a terme en tots els centres de treball de la funció pública valenciana.

Quant al referèndum del 10 maig, les organitzacions sindicals animen al personal dels centres educatius a participar massivament en un exercici de democràcia directa. Els sindicats demanen el No a la proposta de l'administració, objecte del referèndum, perquè la consideren una burla al conjunt de treballadores i treballadors de la funció pública i del professorat. La convocatòria de vaga és conseqüent amb aquest posicionament del No en el referèndum. Els sindicats es vincularan al resultat d’aquest referèndum.

D'altra banda, els sindicats han sol·licitat una entrevista a la consellera d'Educació, María José Català, per a demanar-li que pose fi a les retallades en ensenyament i que no aplique les mesures del Reial Decret-Llei aprovades pel Consell de Ministres divendres passat.

Els sindicats adverteixen que hi haurà una "segona fase" d'accions al juny si l'administració "no rectifica" i segueixen les retallades.


Los profesores irán a la huelga seis días por los recortes

LEVANTE-EMV
La convocatoria del paro, a partir del 15 de mayo, ha sido acordada por los cinco sindicatos de la Mesa Sectorial
Tres mil docentes interinos se quedarán sin renovación

El sistema educativo público acuerda seis días de huelga

EL PAÍS.Neus Caballer Valencia

La decisión surge del referéndum por los recortes de la Generalitat convocado por los sindicatos entre los docentes


PÚBLICO| P. DÍAZ
El Sindicato de Estudiantes convoca una jornada de lucha para el próximo 10 de mayo.

Los directores tachan de ofensivo el texto de la evaluación de Primaria

Alumnos de 4º de Primaria, durante una evaluación diagnóstica.
La Asociación de Directores de Infantil y Primaria pide a Educación la retirada del texto porque “desprestigia al profesorado” y amenaza con parar la evaluación.

DIARIO INFORMACIÓN
informacion.es encuesta a varios estudiantes sobre el incremento de un mínimo de 400 euros de las matrículas

Los ciudadanos pagarán más por los fármacos desde julio

El copago farmacéutico afectará también a las prótesis, los productos dietéticos y el transporte sanitario no urgente
Sanidad "blinda" el sistema nacional de trasplantes