diumenge, 17 de juny del 2012

EL CURS ES TANCA AMB PROTESTES CONTRA LES RETALLADES I REUNIONS PER COORDINAR ACCIONS A L'INICI DEL CURS QUE VE


ELX

Profesores y padres proponen paralizar el inicio de curso
DIARIO INFORMACIÓNLa Plataforma en Defensa de la Enseñanza Pública protestará contra los recortes con una acampada y una hoguera el próximo viernes y sábado
TANCAMENT A L'IES VICTORIA KENT

REUNIÓ DE COORDINACIÓ DE LES PLATAFORMES EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC DEL PAÍS VALENCIÀ I FESTA PER L'ESCOLA PÚBLICA


REUNIÓ DE COORDINACIÓ DE LES PLATAFORMES EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC A NIVELL ESTATAL


A LA FESTA FI DE CURS DEL C.P. LES ROTES D'ALTEA , ES VAN  DENUNCIAR LES RETALLADES


Aldea gala contra los recortes educativos

ALBERTO G. PALOMO Valencia 2
Padres, profesores y alumnos del colegio público Cervantes ejemplificaron lo que supondrán estos ajustes



La enseñanza concertada se une a las protestas contra los recortes

EL PAÍS / AGENCIAS Madrid
Los sindicatos anuncian movilizaciones que se sumarán a las de la escuela pública

Educación reduce las opciones de bachillerato de los institutos

PILAR ÁLVAREZ Madrid 9
Figar se acoge al decreto que permite reducir modalidades frente a otras autonomías como Extremadura o Navarra que se oponen


Dues-centes persones contitueixen la Coordinadora del Professorat Interí

S'acorda un calendari de mobilitzacions fins al mes de setembre
Unes dues-centes persones han constituït aquest matí la Coordinadora de Professorat Interí a Gandia. En la reunió s'ha acordar organitzar-se a partir de setembre amb una estructura comarcal i coordinar-se periòdicament a nivell de País Valencià. En la Coordinadora tindrà lloc tant el professorat interí que obtinga destí el curs que ve com aquell que es veja en situació d'atur el curs que ve, com a conseqüència de les retallades que està aplicant tant el govern espanyol com el valencià.
L'objectiu de la Coordinadora és tractar la problemàtica del professorat interí que és el gran perjudicat per les retallades així com acordar mobilitzacions i accions concretes.
En eixe sentit s'ha acordat un calendari d'accions immediat, ja que el 30 de juny tot el professorat interí serà cessat dels seus llocs de treball per l'aplicació del Decret-llei 1/2012 de retallades salarials (recordem que fins ara, l'interí amb vacant adjudicada en els mesos de juliol i setembre tenia un nomenament fins al 31 d'agost).
Aquestes accions són:
-         Dijous 28 de juny: concentracions davant les Direccions Territorials d'Alacant i Castelló i de la Conselleria d'Educació a les 19h.
-         Dilluns 2 de juliol: recollida massiva dels cessaments i dels Certificats d'Empresa per a l'atur en les direccions territorials d'Alacant, València i Castelló, a les 11h.
-         Dimarts 3 de juliol: performance consistent en fer cua davant una oficina de l'INEM (per determinar) a Alacant, València i Castelló, per a fer evident que el govern valencià està aplicant polítiques que engreixen les cues de l'atur, a les 11h.
-         9 de juliol: acampada de professorat interí en la Conselleria d'Educació a València. Com que l'acampada coincideix amb el procediment de peticions telemàtiques del professorat de secundària, s'habilitaran ordinadors per a fer in situ les peticions.
Per a organitzar i coordinar aquestes accions s'han constituït comissions de treball que es reuniran les pròxims dies.
Durant el mes de setembre es continuaran duent a terme accions i s'organitzaran les coordinadores de professorat interí a nivell comarcal. També es crearà una caixa de resistència per a donar un mínim de cobertura al professorat interí en l'atur que no tinga altres mitjans de subsistència.
Gandia, 16 de juny de 2012