diumenge, 1 d’abril del 2012

JUNTS PODEM ATURAR I REVERTIR LES RETALLADES


L'important participació en la vaga i la seva massiva assistència a les manifestacions del 29M del professorat valencià, juntament amb presència i suport manifest de les comunitats escolars (pares, mares i estudiants) dels centres educatius de Primària a l'Universitat no ha deixat indiferent a Conselleria.

Un contracte contra el fracàs escolar

EL PAÍS. Neus Caballer València
Educació dissenya un "marc global" per a l'ensenyament compensatòria amb 32 milions i 800 docents
-

El Consell aprova un esborrany sense polir per negociar

EL PAÍS. Joaquín Ferrandis València 2
Ciscar anuncia que el pla, que preveu almenys una assignatura més en anglès, es posarà en marxa aquest any a primer d'Infantil

El decret del plurilingüisme no garanteix el valencià, diu Escola

EFE / El País València 1
La primera 'trobada' reuneix a milers de persones a Ontinyent. El lema d'enguany és 'Sí al castellano! No a les retallades! '
-

El Consell doblarà les hores d'anglès i garanteix professors de l'idioma en Infantil

El nou sistema tindrà un programa en castellà i un altre en valencià, a més de dues assignatures mínim en llengua estrangera Escola, EU i sindicats diuen que l'esborrany no s'ha consensuat i mostren la seva preocupació pel futur de la llengua pròpia

La primera Trobada contra les retallades
L'organització calcula que 14.000 persones assisteixen a la trobada a Ontinyent que obre la temporada de la "festa de la llengua" El president d'Escola Valenciana lamenta que l'esborrany del plurilingüisme "es carrega les línies en valencià"

Valoració dels sindicats de professors sobre la vaga i les manifestacions.
STEPV
El 60% del Professorat valencià en vaga 

 Més del 50% de l'docent del no assisteix als centres educatius

 Més del 50% de l’alumnat no assisteix als centres educatius
STEPV ha realitzat una enquesta a més de 400 centres públics de tot el País Valencià i constata que el 60% del professorat està en vaga.
 Per territoris, les dades són molt homogènies per comarques i províncies. A penes hi ha 4 punts de diferència entre Castelló (58% de seguiment) i Alacant (62%). També hi ha molta homogeneïtat entre etapes educatives perquè el seguiment ha estat el mateix en primària i en secundària.
 En l’enquesta, molts centres han manifestat que tant la direcció com el professorat en serveis mínims volen computar com a vaguistes, la qual cosa incrementaria el seguiment de la vaga en un 70% aproximadament.
 Cal destacar també que més de la meitat de l’alumnat no ha acudit als centres educatius, bé perquè els pares i mares no han dut als seus fills i filles a escola, bé perquè l’alumnat d’instituts i ensenyaments obligatoris han secundat la vaga.
 STEPV valora com un èxit rotund el seguiment de la vaga i posa de manifest el rebuig del professorat i de la comunitat educativa a les retallades en educació i en el conjunt dels serveis públics així com a la reforma laboral, molt lesiva als interessos dels treballadors i treballadores. El Sindicat felicita el professorat que ha fet la vaga i les famílies i l’alumnat que també ha donat suport en aquesta jornada de lluita.
 STEPV insta a la Consellera d’Educació i al Govern Valencià a rectificar immediatament en la seua política de retallades salarials, laborals i d’atenció a l’alumnat. En eixe sentit, la Consellera d’Educació hauria de prendre nota d’aquest suport massiu perquè els sindicats estem treballant i lluitant molt seriosament, comptem amb el suport majoritari del professorat i no perdem el temps amb cap “joc de xiquets”.

CCOO-PV

L’èxit de la Vaga General mostra la capacitat de mobilització dels treballadors i de les treballadores rebutjant la Reforma Laboral i les retallades en els Serveis Públics i proposant alternatives a les polítiques conservadores.
La Vaga General celebrada el 29 de març de 2012, ha estat un èxit rotund de participació
La Vaga General celebrada el 29 de març de 2012, ha estat un èxit rotund de participació, tant arreu del País com al si de la comunitat educativa, la qual cosa mostra la capacitat de protesta i de proposta dels treballadors i de les treballadores respecte d'una reforma laboral conservadora, que no sols trenca els equilibris que caracteritzen unes relacions laborals modernes sino que amenaça amb el progressiu desmantellament de l’Estat de Benestar, especialment a l’ensenyament i la salut publiques.

La FE CCOO PV vol agrair, mitjançant aquest comunicat, l’alta participació a la Vaga i a la manifestació de tots els col·lectius de la nostra comunitat educativa: estudiants, professorat i famílies, enconratjant tothom a mantenir el suport a les mesures que, des d’ara mateix, plantegen els sindicats, adreçades a impedir els efectes més regressius d’aquesta ofensiva conservadora i a defensar les corresponents mesures alternatives. Ara més que mai cal reforçar el sindicalisme de classe i confederal, mitjançant l’afiliació i la participació directa, i donar suport a les seues propostes de futur.

FETE-UGT PV
valora molt positivament el seguiment de la Vaga General en el sector docent, sobretot en l'àmbit públic i en els ensenyaments de nivell universitari.
FETE-UGT PV situa el seguiment de la vaga al voltant del 90% del personal de les cinc universitats públiques (personal docent i investigador i personal d'administració i serveis) i en més d'un 60% en el cas dels treballadors i el professorat de els centres educatius públics no universitaris, en els nivells educatius d'infantil, primària, secundària i FP, sense diferències apreciables entre les tres províncies. Aquest percentatge és una mica superior entre el professorat dels IES i altres centres educatius d'ensenyaments de règim especial i menor en Col · legis i Escoles Infantils.
Per la seva banda, la participació dels treballadors de l'ensenyament del sector privat es pot situar en gairebé un 25%, sota seguiment per FETE-UGT PV, a causa de les pressions exercides per les diferents patronals del sector.

Per a FETE-UGT PV la participació dels treballadors de l'ensenyament en aquesta Vaga General ha estat considerable, atès que un 70% de mitjana, entre tots els nivells educatius dels més de 87.000 treballadors cridats a secundar: 52.000 del sector d'ensenyament públic no universitari, 17.000 del sector d'ensenyament privat no universitari, 18.000 treballadors del sector docent universitari).

Per a FETE-UGT PV aquests percentatges de participació són sensiblement superiors als que es van registrar en l'anterior HuelgaGeneraldel2 9 setembre 2010, on l'índex de participació del sector educatiu i docent no va superar el 35%. Per a FETE-UGT PV aquest increment en la participació es justifica per l'increment en les mesures d'agressió contra el professorat i la retallada dels serveis públics essencials: Educació, Sanitat i Prestacions Socials.
FETE-UGT PV es felicita també per la participació del professorat en les multitudinàries manifestacions unitàries que es van celebrar a la tarda, a les 18:30 hores, a Alacant, Castelló i València, amb més de 250.000 persones.


CGT

Després de l’èxit de la Vaga General del 29-M, la CGT exigeix al govern espanyol que retire la reforma laboral

La CGT responsabilitza al Govern d’intentar manipular l’opinió pública al falsejar les dades reals sobre la incidència de la Vaga General. Els índexs de participació en la Vaga General superen infinitament els aportats pel govern i oscil·len, per sectors, des de més del 90% en el transport al 50% en altres sectors com els serveis i comerços. En conseqüència, la CGT exigeix al govern de Rajoy que retiri la Reforma Laboral.
Per a la CGT, la jornada de Vaga General del 29M cal catalogar-la com èxit rotund, ja que, a pesar de les amenaces, xantatges, por a ser acomiadat… de la patronal i govern, hi ha hagut un seguiment molt important, molt superior a la Vaga General del passat 29 de setembre de 2010, tant en la quantitat de tancament d’empreses i fàbriques, com en els innumerables piquets informatius, com en les massives manifestacions produïdes al llarg de la jornada en tot el país, de nord a sud, d’est a oest, com fent vaga de consum.
Sens dubte, han estat milions de persones, les que han intervingut directament en l’èxit global del que ha significat aquest dia de Vaga General. Per altra banda, la CGT exigeix als sindicats institucionals que escoltin el clam del poble en el carrer i que no tornin a asseure’s per a negociar aquesta reforma laboral que no és possible millorar en cap sentit, ja que, el contingut que subjeu al seu articulat és nefast per als drets i interessos de les i els treballadors.
El 29M ha estat una data molt important en la qual la classe treballadora i classes populars han sortit enfortides, però a partir d’ara mateix, la CGT torna a treballar per futures mobilitzacions unitàries i nova Vaga General, en el nostre país i a Europa fins a aconseguir l’objectiu de retirar la reforma laboral i la resta de lleis econòmiques i antisocials que fomenten l’atur, la precarietat, la temporalitat, la sinistralitat laboral, la retallada de drets socials i individuals i que impedeixen un repartiment just del treball, la riquesa i el benestar.
La CGT valora molt positivament el procés d’unitat d’acció aconseguit entre organitzacions sindicals de classe, alternatives, plataformes en defensa dels serveis públics, contra les privatitzacions, els moviments socials, el moviment ecologista, 15M, assemblees populars, moviment veïnal, plataformes contra els desnonaments, moviment estudiantil, col·lectius jovenils etc, etc, etc… unitat que ha permès l’èxit del 29M.
Finalment, la CGT vol expressar públicament el seu suport a totes i cadascuna de les persones que han intervingut i participat perquè la jornada del 29M hagi significat un èxit per a les i els treballadors i classes populars, així com agrair el suport rebut per múltiples organitzacions sindicals i socials internacionals.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT