diumenge, 31 de maig del 2009

La Plataforma d'Alacant, al mes de l’atur educatiu valora negativament la situació actual i presenta noves mobilitzacions

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, un mes després de l'atur educatiu del passat 28 d'Abril, fa un balanç molt negatiu de la situació de l'educació valenciana i de la resposta que la Conselleria està donant als problemes assenyalats des de la Plataforma.
En aquest últim mes, la Plataforma i qui, des dels centres educatius, vénen assenyalant les mancances del sistema educatiu valencià, ha observat que la situació empitjora i la Conselleria segueix sense plantejar cap proposta que puga fer-nos pensar que es treballa en la direcció adequada.
Des de la Plataforma no podem romandre aliens a l’incompliment de la primera de les seues exigències: la dimissió del Conseller que, indubtablement, tindrà més que veure amb la situació política per la qual passa el Consell i el propi President de la Generalitat Valenciana, més preocupat per les seus imputacions que de solucionar la greu situació en la que està l’educació pública valenciana i la necessitat evident de substituir al màxim responsable del major deteriorament de la història de l’ensenyament públic valencià.
La Plataforma vol assenyalar, com errors que vénen a abundar en els ja comesos i assenyalats per la Conselleria durant el curs que acaba, els següents:
• Reiterar la voluntat de mantenir una normativa d’EpC en anglès que ha resultat, a més d'il·legal, inviable pedagògicament parlant.
• Reeditar el fracassat pla EXIT del curs passat amb un EXIT II que no incorpora cap novetat , segueix deixant tot en funció de la voluntarietat del professorat i els centres i segueix ancorat en l'últim curs secundària. Per tant, no garantirà de cap manera la pretesa reducció del fracàs escolar valencià.
• Abundar en el malbaratament superflu (uniformes, EpC amb dos professors en aula) incorporant un luxe asiàtic com serà la introducció forçada de l’optativitat de xinès mandarí en secundària.
• Mentir a la ciutadania en tota la qüestió de plurilingüisme ja que segueix sense considerar les propostes realitzades des de les entitats amb criteri i experiència, proposa centres pilots bilingües que en realitat són unilingües en anglès, sense garantia de continuïtat i sense planificació d'extensió a la secundària. A més de la supressió de línies consolidades con és el cas de CP Costa Blanca per introduir la d’anglès sense planificació i amb el maltestar i les queixes del pares i mares que tenen als seus fills matriculats en la línea en valencià i que l’any que ve no podran continuar.

D'altra banda la Plataforma vol recordar la situació que tenen centres concrets i que, lluny de solucionar-se s'han agreujat:

• El col·legi Manjón – Cervantes ha patit un engany manifest ja que el compromís a tres bandes (Ajuntament, Direcció territorial i centre) ha estat dinamitat per la Conselleria d'Educació que ha anunciat l'enderrocament del centre en lloc de la rehabilitació reclamada i pactada per a evitar la reedició del Benalùa.
• El col·legi Benalúa segueix sense conèixer terminis i compromisos d'inauguració d'unes noves instal·lacions que esperen des de fa una dècada.
• El col·legi Juan Bautista Llorca no coneix compromís algun de finalització d'una rehabilitació que, com el Manjón Cervantes, necessita el seu edifici.• La readscripció impugnada del col·legi Enric Valor, i totes les seues conseqüències, està totalment en l'aire donat el retard que acumulen les obres del nou IES 8 de març que haguera d'albergar-lo.

Per tot això, la Plataforma anuncia que, una vegada finalitzada les eleccions europees, reprendrà la seua mobilització i continuarà denunciant totes les manques que llastren el sistema educatiu valencià, anunciant ja les següents actuacions:

• 10 de juny, a les 19 hores: concentració de la Plataforma a Montfort en protesta per les represàlies iniciades per la Direcció Territorial d'Alacant contra el professorat i els centres que van manifestar la seua oposició a les arbitrarietats de la Conselleria, en aquest cas, penjant la foto del Conseller de cap per avall com mesura de protesta contra la imposició de la il·legalitzada EpC en anglès.
• 13 de juny, a les 18 hores: festa lúdic – reivindicativa de fi de curs organitzada per la Plataforma en la plaça Navarro Rodrigo de Benalúa en la qual està previst, a més de la realització de tallers i activitats d'animació, l'actuació de destacats grups musicals del País Valencià.


Finalment, la Plataforma d'Alacant anuncia que aquests actes són només la fi de curs que també estan organitzant les diverses Plataformes constituïdes (confirmat Elx el dia 18 i València el 20 de juny) i que el primer dia del curs que ve es reprendrà la mobilització mentre l'actitud i els responsables de la Conselleria no canvien.

27 de maig 2009