dimarts, 27 de març del 2012

CARTELL ACCIONS 29M I ADHESIONS A LA VAGA


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic se suma a la Vaga General del 29M i anima a no utilitzar els serveis educatius
La crida es fa per aturar les retallades i agressions als drets laborals i per canviar la política econòmica

Actualment estem patint al País Valencià un atac sense precedents contra els serveis públics l’agressió més forta del qual ha estat el recent Decret Llei 1/2012 autonòmic que devalua els drets laborals de les treballadores i treballadors dels serveis públics valencians i en concret a l’ensenyament. Aquesta mesura culmina un procés de disminució de la inversió en educació pública que hem patit els darrers tres anys que ha suposat la pèrdua de més de 2.400 llocs de treball, dels programes de reforç i compensació educativa, de l’oferta i la qualitat de la formació professional i el dret a l’accés a un ensenyament públic de qualitat i en valencià dels estudiants.
Aquesta política educativa i econòmica ha suposat també una pèrdua important de la qualitat i l’abast de l’ensenyament públic com ara l’impagament de beques de menjador, la reducció de grups de desdoblament, la reducció de grups d’ensenyament en valencià, la no substitució del professorat, la rebaxaida de l’ajut en llibres, l’augment de les ràtios a tots els nivells educatius, l’augment de les taxes universitàries, la reducció de la inversió i impagaments a les universitats públiques.
A aquestes agressions cal afegir la reforma laboral acabada d’aprovar pel govern espanyol que rebaixa els drets laborals de les treballadores i treballadors als nivells més baixos coneguts des de la transició al sistema democràtic.

Per aquestos motius, i en coherència amb el seguit de mobilitzacions que s’estan duent a terme contra aquesta política econòmica i de desmantellament dels serveis públics, les entitats que conformem la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic en defensa dels drets de ciutadania d’estudiants, de pares i mares, de veïns i de treballadores i de treballadors se sumem a la convocatòria de Vaga General del proper 29 març i fem una crida a la ciutadania valenciana a secundar-la i a estudiants i pares i mares en especial a no fer ús del serveis educatius eixa jornada de lluita per aconseguir aturar aquesta política d’atac als serveis públics i als nostres drets laborals i canviar-la per una aposta clara per millorar l’educació valenciana com a millor forma d’eixir de l’actual entorn de crisi econòmica.

València, 23 de març de 2012
FAPA-València secundarà la Vaga del 29-M i convoca a pares i mares a seguir-la amb una carta
Estimades AMPA
La federació de pares i mares d’alumnes, en representació de totes les seues AMPA, mostra el seu suport a la convocatòria de vaga general per part dels sindicats contra la reforma laboral. D’aquesta manera FAPA-València us convoca a secundar la vaga el pròxim dijous 29 de març i demanar-vos així ,a tots els pares i mares, que no porteu als vostres fills i filles eixe dia a l’escola, a més de participar en totes les manifestacions que es convoquen ja de vesprada.
Els pares i mares dels centres públics volen donar el seu suport a la veu unànime i reivindicativa de la convocatòria d’una vaga general davant la preocupació per la pèrdua dels drets dels treballadors/es que suposa la reforma laboral aprovada pel govern estatal i que repercuteix inevitablement en les condicions de vida de les generacions actuals i futures.
Des de FAPA-València considerem que la reforma no servirà per a eixir de la crisi, no crearà ocupació i satisfarà exclusivament a l’empresariat. Així mateix creiem que tots els drets dels treballadors i treballadores, aconseguits al llarg de molts anys de lluita, estan en perill i que la reforma laboral és la pitjor agressió contra els pilars bàsics de l’estat del benestar i la conquesta d’un dret social bàsic com és el treball digne.
El futur laboral dels nostres fills i filles està en joc, contractes de formació precaris fins als 33 anys molts d’ells temporals amb acomiadament lliure, eixe és el mercat laboral que els espera i cal parar el país ara.
D’aquesta manera fem nostra la declaració de la Confederació Estatal d’AMPA de la convocatòria de vaga general del 29M (que trobareu adjunta) i us encoratgem a que la secundeu.
Gràcies com sempre pel vostre suport, treball i esforç
Executiva de FAPA-València
-------



ALTEA

Las AMPA envían 600 cartas al Consell para exigir una reforma de la Educación
Los padres se unen para reclamar un Pacto a favor de la Enseñanza Pública


El 69% de los parados de las comarcas de la Marina no tiene el Graduado Escolar
Más de 24.000 personas buscan empleo en ambos territorios sin haber concluido la ESO o la EGB