dimarts, 27 de setembre del 2011


L'EDUCACIÓ ÉS UN DRET FONAMENTAL, NO ÉS UN NEGOCI, SINÓ UNA INVERSIÓ.
(Assemblea de la Plataforma per la Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Baixa del 22 de setembre de 2011)


Qui retalla en educació, està retallant les possibilitats dels nostres fills
per tindré una formació adequada que els permeta tant poder competir en igualtat de condicions en el mercat laboral, com convertir-se en ciutadans ben informats i conscients del seus drets, per poder ser capaços de decidir per si mateixos.

El foment de la privatització de l'educació busca mantindré el privilegi de les elits de poder i diners, i una població dòcil i fàcilment manipulable, ja que invertixen els diners públics en institucions que impartixen una educació ideològica i dogmàtica, front a la pluralitat i neutralitat de pensament que garantix el sistema d'ensenyament públic.

Des de fa anys, tant les AMPAs i els Sindicats de professors majoritaris, com Plataformes comarcals i locals del País Valencià s’han mobilitzat per la dignitat de l'Ensenyament Públic i han denunciat el menyspreu que patix. Els governs del PP han reduït el finançament a la pública, mentres que han augmentat els diners que rep la privada. A més, als centres concertats se les concedeixen tot tipus de privilegis, com és la selecció de l'alumnat. El manteniment dels barracons en molts centres públics, malgrat els lloguer milionaris que suposen, és un clar exemple de la indecència d'esta política. Per tot això, el pes i el percentatge de l'ensenyament públic en el sistema educatiu valencià s'ha anat reduint, d'any rere any.

L'única manera d' aconseguir que l'ensenyament privat puga tindré una qualitat d'educació equiparable o , en pocs casos, superior a la pública, és mantindre una escola pública mal finançada i massificada, al mateix temps que s'intenten introduir en ella models d'organització i gestió propis de l'ensenyament privat, on la comunitat educativa no té capacitat de decisió sobre el projecte educatiu i l' organització del seu centre.

Les retallades dels últims dos anys, han agreujat esta situació:

     - L'augment de ràtios d'alumnes per aula,


     - la disminució de desdoblaments i programes d'atenció a la diversitat,

     - la reducció de línees en valencià,

     - han suposat la perduda de més de 2000 docent, en un moment on ha pujat el nombre d'alumnes
.


L'augment d'hores lectives, que encara no s'ha generalitzat aquí, servirà per empitjorar encara més la situació de l'ensenyament públic valencià. Mentres tant , seguint un model imposat per Esperanza Aguirre en la Comunitat de Madrid, es donarà el sòl públic a empreses privades, perquè construïsquen centres que podran gestionar durant dècades amb l'ajuda del finançament públic.


Front a esta situació pensen que el canvi de talant per part de la Conselleria i de la Generalitat, junt a promeses que no es concreten en res, no és motiu suficient per oblidar la situació que porten anys patim i les serioses amenaces a les que ens enfrontem, ja que la crisi és l’excusa perfecta per reduir els serveis públics, i per convertir en un negoci per al seus amics la satisfacció de necessitats socials fonamentals.


Volem felicitar els professors i els alumnes, els pares i les mares que han participat en les mobilitzacions en contra de les retallades i en defensa de l'ensenyament públic a la resta de l'Estat,
especialment els de la Comunitat de Madrid, que s'han enfrontat als dictats de “Aguirre o la còlera dels neocons”, doncs estos volen reduir l'ensenyament públic a una funció merament assistencial, mentres generalitzen mitjançant el finançament públic l'ensenyament concertat, a major gloria del nacionalcatolicisme, ja que la majoria de les centres privats que han rebut la concertació són institucions de l’església catòlica o dels seus sectors més fonamentalistes (Kikos, Comunió i liberaciò, etc.).

Les propostes de mobilització presentades en l'assemblea de la nostra Plataforma perquè les valore la comunitat educativa ( claustres, AMPAs, estudiants) de la nostra comarca, són les següents:

     · Firmar el manifest dels sindicats en suport de les mobilitzacions i vagues que s'han iniciat en la jornada  de  lluita del 20 de setembre, es pot descarregar en les pàgines web dels principals sindicats: 
          Manifest 20S-Claustres
       Manisfest 20S-Consell escolar
       Manifest 20S-Professorat


     · continuar denunciant les retallades a l'ensenyament públic i el procés de privatització de l'educació que s'està donant.

     · organitzar autobusos per anar el 22 d'octubre a Madrid,

     · convocar manifestacions o concentracions en defensa de l'ensenyament públic en les principals capitals o pobles del País Valencià.

     · tornar a fer els dilluns de negre, de dol per l'Ensenyament Públic. Esta mesura es continua fent en l'IES Beatriu Fajardo de Benidorm. O canviar de dia i color( verd) en defensa de la Pública.


PER FAVOR, SI TENIU MÉS PROPOSTES DE MOBILITZACIÓ, APUNTA-LES EN EL CARTELL “PROPOSTES DE MOBILITZACIÓ PER LA DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC” QUE PODREU TROBAR EN LA SALA DE PROFESSORS DEL VOSTRE CENTRE! O ENVIEU-LES A defensaensenyament@yahoo.es


La propera assemblea de la Plataforma de l'ensenyament Públic de la Marina Baixa
per concretar les propostes de mobilització serà el dijous 6 d'octubre a las 18:00h, en el bar dels jubilats de l'Alfàs del Pi ( darrere de la Casa de la Cultura).
---------

El desfase entre oferta y demanda de FP deja 4.000 alumnos fuera
EL PAÍS. N. CABALLER

Segunda jornada de huelga de los profesores gallegos

Cientos de docentes se manifiestan en Santiago de Compostela en defensa de la enseñanza pública

· Figar tilda de "salvaje" la convocatoria de más paros

· Huelga en Francia contra la reducción de profesores