dimarts, 1 de març del 2011

PROU DE RETALLADES EN EDUCACIÓ

La Junta de Docentes se encierra en la Consejería de Educación por los recortes
EFE
Los sindicatos convocan nuevas movilizaciones contra la política de Font de Mora


La Plataforma per l’Ensenyament Públic dóna suport a les mobilitzacions sindicals del 3 de març



La situació del sistema educatiu després de les retallades en educació augmentarà el fracàs escolar al País Valencià.



La Plataforma per l’Ensenyament Públic dóna suport a les concentracions contra les retallades en educació i per les condicions laborals del professorat convocades pels 5 sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació. Aquestes concentracions tindran lloc del proper dijous 3 de març a les 18:30h a les Delegacions del Consell a Alacant i Castelló, i a la Plaça Manises a València.

La Plataforma considera que les retallades en les condicions laborals del professorat afecten negativament la qualitat educativa i, per tant, la correcta atenció a l’alumnat.

Aquests retalls han comportat la pèrdua de més de 1200 llocs de treball per a docents, l’increment del nombre d’alumnat per aula i d’hores lectives per al professorat, la retallada en programes d’atenció a la diversitat –claus en la lluita contra el fracàs escolar-, la disminució de partides pressupostàries educatives (com beques per alumnat, foment del valencià, PQPI, etc.).

En les condicions en què ha quedat el sistema educatiu aquest curs es fa difícil pensar que s’aconseguirà reduir l’índex de fracàs escolar que arriba al País Valencià gairebé al 40%.

És per això que la Plataforma se suma a les peticions sindicals de posar fre a les retallades en educació i restituir les plantilles de professorat derogades, recuperar les unitats i els programes d’atenció a la diversitat retallades i les inversions que necessita el sistema educatiu, que s’han de destinar prioritàriament a la lluita contra el fracàs escolar.



València, 25 de febrer de 2011