dimarts, 13 de desembre del 2011

REBUIG A LES RETALLADES I LA PRIVATITZACIÓ DE L'EDUCACIÓ

L'oposició rebutja cedir sòl per fer col · legis concertats

EL PAÍS. NC - València - 2011.12.13


CONCENTRACIONS 12D PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC, CONTRA LES RETALLADES I LA PRIVATITZACIÓ DE L'EDUCACIÓ. NO A L'ERE CONTRA ELS INTERINS!

IES Bellaguarda d'Altea

Als instituts consideren injust que no se'ls aboni els mesos de juliol i agost als docents contractats
VICTÒRIA BUENO
Els canvis anunciats en l'acord d'interins pels responsables d'Educació van provocar ahir les primeres protestes al carrer, concretament en els patis dels centres escolars a l'hora de l'esplai, per proclamar el rebuig a la proposta de Císcar de rescindir els contractes dels docents interins quant acabin les classes lectives, al juny.
Docents de nombrosos centres de la província van expressar el seu malestar i els directors van mostrar el seu rebuig a que mesures tan "injustes", es puguin posar en marxa un cop començat el curs. "S'ha aprovat la programació general anual tenint en compte el treball que duen a terme els professors interins també al juny i juliol", van explicar. Entre les tasques que citen els directors figuren les pràctiques d'FP, els reglaments interns de centre, el desenvolupament de currículums dels cicles formatius nous, i un llarg etcètera.
Alguns dels centres que van protagonitzar mobilitzacions, com els IES Miguel Hernández i Mare de Déu del Remei d'Alacant, Bellaguarda d'Altea o el número 5 de Sant Vicent, entre altres, emfatitzen que la mesura proposada per Ciscar és "desenfrenada. Com si reparteixes uns diners per a un mes i als quinze dies el gastes tot", precisen a manera de exemple davant la falta de fons econòmics en els propis instituts, per la demora d'Educació a pagar les despeses de funcionament. "No a l'ERO d'interins", "No a les retallades d'Educació", són alguns dels missatges proclamats.
Des del departament del conseller Císcar van rebatre les protestes assegurant que, lluny de les retallades, s'invertiran 130 milions en construir escoles i que hi ha gairebé 400 docents més que el curs passat, obviant que s'han tret desdoblaments precisament en FP i que el nivell on més afectarà la retallada de contractes serà en la mateixa FP que es diu voler potenciar per l'ocupació.