diumenge, 22 d’abril del 2012






ACTA ASSEMBLEA 19A PLATAFORMA ENSENYAMENT PÚBLIC MARINA BAIXA




En l’assemblea celebrada el dijous 19 d’abril en el CEIP Mestre Gaspar López s’ha arribat a la conclusió de que les retallades que es puguen aplicar el proper curs escolar dependran en gran mesura del nivell de mobilitzacions i accions que realitzem en aquests mesos finals de curs.

Les actuacions i acords són:

Mobilitzar a tots els sectors de la comunitat educativa per fer front a les exagerades retallades, que atempten la qualitat i viabilitat del sistema educatiu públic, en totes les seues etapes, des d’infantil fins la universitat:

  1. Convocar claustres o assemblees de docents:  

  • Per a respondre a la enquesta enviada pels sindicats sobre la viabilitat i predisposició de fer diversos tipus de vaga. (límit fins el 23 d’abril, encara que ampliable al llarg de la setmana)
  • Per prendre mesures alternatives de mobilització, a part de manifestacions u altres actes que es puguen convocar, com fer classes en els patis dels centres o en places públiques, o activitats extraescolars conjuntes entre centres per fer palès la mala gestió econòmica, el malbaratament o la corrupció que ha el saqueig del patrimoni i del diner públic, provocant la situació que ara patim, com podria ser una visita a l’aeroport de Castelló.
  • Firmar la carta destinada a Conselleria per a que el salari que no s’abonarà als docents en la vaga del 29M siga reinvertit en educació.

2.                   Conscienciació i mobilització pares i mares d’alumnat: 

  • Convocar reunions de tutories o assemblees amb els pares i mares per informar de com afecten les retallades als seus fills i filles, i a l’atenció educativa que puguen rebre.
  • Posar-se en contacte amb els AMPES de cada localitat, per a que recolzen i participen en les reunions o actes de cada centre educatiu.


3.                   Informació a l’alumnat:

  • Els estudiants a partir dels últims cursos de primària han de rebre informació del que està passant en l’educació pública, i com els pot afectar, (membres de la Plataforma de la Marina Baixa han preparat materials educatius per explicar les actuals retallades i les seues conseqüències, així com material sobre la crisi, i el projecte polític que des de fa anys pretén desmantellar l’Estat democràtic, social). A més, tenim a disposició un argumentari jurídic basat en la Constitució i les lleis d’educació, justificant legalment que aquest tipus d’informació pot aplegar als alumnes.

4.                   En relació a tots els sectors anomenats i al conjunt de la ciutadania:

  • Convocar assemblees de les Plataformes o de les comunitats educatives de cada localitat.
  • Convocar a tots els sectors a recolzar i participar en les mobilitzacions que fins ara estan proposades:

  • Participar en l’assemblea de Ciutadans de la Marina Baixa, que agrupa a diverses plataformes en defensa dels nostres drets socials i laborals, convocada pel dimarts 24 d’abril en el local de la CNT de Benidorm, per preparar la manifestació convocada a nivell mundial el dia 12 de maig.
  • Participar en la manifestació del 1 de maig en Alacant com a Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Baixa.


5.                   Propera assemblea de la nostra Plataforma 3 de maig al IES Pere Maria Orts de Benidorm a les 18h:

  • Per arreplegar propostes de mobilització de cada centre o localitat i coordinar-les entre sí per poder recolzar-les des de tota la comarca.
  • Per preparar referèndum 10 de maig, que es realitzarà en cada centre per rebutjar o recolzar la proposta de modificació del Decret de retallades 1/2012.
  • Per preparar manifestació i concentracions del 12 de maig, convocades pel moviment d’indignats o 15M, tant a nivell comarcal com provincial.






La crisi serveix com a excusa per desmantellar les condicions socials i laborals dels ciutadans, però no es tracta d'estalviar o d'ajustos necessaris en una època difícil, doncs això es podria fer en altres despeses i malbarataments superflus (Formula 1, aeroport sense avions, sous i llocs de càrrecs de lliure designació, les obsoletes Diputacions o l'enorme finançament que rep l'Església), retallades que no comprometrien nostre desenvolupament futur. Les reformes proposades pel govern del PP, seguint els dictats de la Sra Merkel, pretenen canviar el model de societat de què ens dotem amb la Transició i al qual aspiràvem amb l'entrada a Europa. Assistim al desmantellament de l'Estat democràtic, social i de dret.


Els universitaris valencians ja aporten el 15% que demana el Govern

LEVANTE-EMV
Els sindicats alerten de la "estratègia planificada" de potenciació de la Formació Professional

Educació intenta limitar la pujada de taxes als nous universitaris

EL PAÍS. Joaquín Ferrandis València
La consellera cerca esmorteir el malestar per les retallades. El PP tem el descontentament social en concentrar més alumnes per aula

Les universitats tindran menys alumnes per la pujada de les taxes

Joaquín Gil València
Els rectors exigeixen mantenir les beques per evitar els abandonaments

Milers de manifestants, per l'Educació a Barcelona

PÚBLIC
Prop de 30.000 persones s'han congregat per protestar contra els que volen desmantellar "l'ensenyament públic".
EL PAÍS. Alicia Rivera Madrid 6
La investigació pateix una retallada del 25%. El sector es troba amb científics sense contracte, programes suspesos ...