dilluns, 25 d’octubre del 2010

ACORD DE PLANTILLES DE SECUNDÀRIA I FP

-
STEPV, CCOO, ANPE i UGT proposaran totes les accions necessàries per a defensar les condicions laborals del professorat

Els acords de plantilles han donat estabilitat al sistema educatiu aquests últims 11 anys
Els sindicats STEPV, CCOO, ANPE i UGT s’han reunit aquest matí per a analitzar l’estratègia a seguir davant el conflicte laboral creat per la Conselleria d’Educació en denunciar i deixar sense efectes els acords de plantilles de Secundària i FP.
Recordem que el dia 21 de setembre el Director General d’Ordenació i Centres, Rafael Carbonell, va denunciar l’acord de Secundària en la Mesa General i, el dia 5 d’octubre es va publicar en el DOCV la denúncia i la invalidació de les plantilles de FP.
Davant la gravetat d’aquesta mesura els sindicats esmentats han acordat que emprendran totes les accions necessàries per a defensar les condicions laborals contemplades en aquests acords i el futur de les plantilles. Els sindicats estan informant al professorat i als centres docents de les conseqüències d’aquestes mesures i s’han compromés a treballar unitàriament els pròxims mesos.
Les conseqüències immediates de la denúncia d’aquests acords afecten les vacants del concurs de trasllats a proveir enguany i a la futura convocatòria d’oposicions el pròxim any, perquè l’acord de plantilles regulava els criteris per al càlcul de les places que es podien proveir en el concurs i, en no existir l’acord, tampoc hi haurà una previsió de les necessitats de professorat per a les oposicions de 2011.
Per tant, els sindicats auguren un empitjorament de la planificació educativa que ja estem patint en aquests moments, fruit de les retallades que ara es volen consolidar amb la invalidació dels acords de plantilles. Al mateix temps, la dotació del professorat en els centres no té una normativa que la regule, i això afectarà la qualitat de l’ensenyament.
Els sindicats fan una crida al professorat a prendre consciència de la gravetat de les mesures aplicades per l’administració educativa sobre el futur laboral dels 25.000 docents de secundària i FP i a participar massivament en totes les accions que proposarem
.

22 de octubre de 2010
Castalla
DIARIO INFORMACIÓN
La intención del colectivo es trasladar al alcalde sus peticiones como, por ejemplo, que se instalen unos barracones en condiciones
EL PAÍS. N. CABALLER / S. TOBARRA
El Defensor del Pueblo investiga las carencias escolares

IGNACIO ZAFRA
-
LAS CONSECUENCIAS DE LOS RECORTES EN EDUCACIÓN
"Ni trabajamos ni nos dejan estudiar"
Treinta alumnos de Valencia llevan sin profesores desde que empezó el curso. Los jóvenes de FP del instituto Abastos ya han perdido el 25% del curso
EL PAÍS. IGNACIO ZAFRA - Valencia - 21/10/2010