divendres, 26 de juny del 2009


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic es concentra davant el Palau de la Generalitat per a exigir un canvi en la política educativa del govern valencià S’exigeix la dimissió del Conseller i la resposta als 13 punts reivindicatius Representants de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic s’han concentrat aquest matí davant el Palau de la Generalitat a València per a lliurar un manifest al president Camps i reclamar un canvi radical de la política educativa del govern valencià. La Plataforma també ha preparat un cartell de dos metres amb imatges de les protestes i el lema “amb aquesta educació, Font de Mora dimissió”.
D’altra banda, la Plataforma vol manifestar el seu rebuig absolut a la pretensió de la Conselleria ’Educació de tornar a impartir EpC en anglés el curs que ve en secundària. La Plataforma recorda que aquest va ser el motiu que va desencadenar les massives mobilitzacions d’aquest curs i que hi va haver un compromís de la Secretària Autonòmica d’Educació de deixar impartir aquesta assignatura en valencià o castellà, d’acord amb la voluntat de cada centre. Tornar a impartir EpC en anglés és tornar a la situació de setembre de 2008 i desatendre, de nou, les reivindicacions de la comunitat educativa, que va dur al sistema educatiu valencià a la vaga del 28 d’abril.
La Conselleria no pot obviar que les sentències contra l’ordre d’EpC i les posteriors resolucions li han llevat la raó en totes les actuacions que ha fet al llarg d’aquest curs sobre aquest tema i que encara hi ha per resoldre els recursos judicials presentats per diverses organitzacions de la Plataforma per l’Ensenyament Públic.
Aquesta decisió de la Conselleria d’Educació torna a tensar la corda de les relacions entre la comunitat educativa i l’administració que ha donat lloc a les manifestacions més massives contra el govern valencià des que governa el PP i una jornada de vaga històrica en el sector educatiu.Per últim, la Plataforma vol manifestar el suport a la manifestació convocada el proper dilluns 29 de juny a Énguera per la Plataforma local “Ahora más que nunca” en suport al director expedientat per la Conselleria d’Educació.



València, 22 de juny de 2009










La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic exigirà la dimissió del conseller i la resposta als 13 punts reivindicatius
Aquest mes s’han realitzat diversos actes reivindicatius per a donar suport al professorat expedientat
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha convocat aquest mes de juny una sèrie d’actes de protesta públics per exigir resposta al Consell davant les protestes multitudinàries que aquest any han reclamat un canvi radical de política educativa.
Dimecres 10 de juny, unes 500 persones van assistir a la manifestació convocada per la Plataforma a Monfort, en suport al director de l’IES Las Norias amenaçat amb una sanció de 3 anys d’inhabilitació per part de la Conselleria d’Educació arran d’haver penjat un cartell amb la fotografia del conseller, Alejandro Font de Mora, cap per avall.
Dissabte 13 de juny la Plataforma va convocar una festa lúdica i reivindicativa de fi de curs a Benalúa, amb tallers i activitats d'animació i l'actuació de destacats grups musicals del País Valencià.
I ahir 18 de juny, Elx va acollir una festa reivindicativa per l’escola pública, amb actuacions diverses, parlaments i el lliurament d’una “Guardiola de resistència” al professor de l’IES Joanot Martorell d’Elx, també expedientat.
Com a cloenda del curs, el dilluns 22 de juny la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic farà lliurament al Palau de la Generalitat d’un manifest i un cartell amb imatges de les protestes i el lema “amb aquesta educació, Font de Mora dimissió” per exigir al President de la Generalitat la dimissió de Font de Mora i la resposta als tretze punts reivindicatius que han mobilitzat la
comunitat educativa valenciana al llarg d’aquest curs i que la Conselleria ha paralitzat.


València, 19 de juny de 2009

La Plataforma en Defensa de la Enseñanza cierra el curso con una fiesta reivindicativa
Profesores y padres subrayan que pese a la política del Consell la escuela pública sigue ofreciendo calidad
Diario información 19 de junio 2009

--------------------------------------------------------------

PLATAFORMA EN DEFENSA ENSENYAMENT PÚBLIC

MARINA BAIXA

A MONTFORTE DEL CID