dissabte, 16 de gener del 2010

Propostes reunió plataformes de la província d’Alacant a Elx el 16/01/2001

Dimecres 20.01.2010: presentació als mitjans de comunicació del calendari de mobilitzacions conjuntes disfressats de xins mandarins.

Continuar portant als centres els llibres viatgers de les diverses comarques,durant els pròxims mesos.

Concurs de cartels per la manifestació del 17 de març. Podem participar els alumnes dels centres públics de secundaria, bachillerat, mòduls formatius i escoles d’arts. Del dia 20 de gener al 8 de febrer. El premi serà un mini portàtil com els que rebutja font de mora.

Referèndum o consulta en tots els centres docents la setmana del 8 al 12 de març sobre si està d’acord amb la política educativa de conselleria i sobre si es necessària la dimissió d’Alejandro Font de Mora per a que es poda tornar a obrir un procés de negociació.

MANIFESTACIÓ PROVINCIAL PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC A ELX

Dia 17 de març a las 19:30h. Plaça de baix
Acords assemblea Plataforma Marina Baixa del dia 14 de Gener:

--començar a elaborar el Llibre viatger en alguns instituts( IES l'Altaia d’Altea, IES Callosa d'En Sarrià, IES l'Arabí de Alfàs del Pi, IES Pere Maria Orts de Benidorm)

-- propera assemblea de la Plataforma de la Marina Baixa el dia 4 de febrer en el IES Callosa d'En Sarrià a les 17:30 h.
----- temes a tractar:

------------*replegar les diverses experiències fetes en los instituts i preparar la festa presentació del llibre viatger als mitjans de comunicació i als centres de la comarca que tindrà lloc la següent setmana. Lloc i dia per determinar.
------------* noves mobilitzacions

--participar en la reunió de Plataformes de la província d’Alacant del dissabte 16 en Elx.
FALTA DE PROFESORES DESDE EL COMIENZO DE CURSO
Educación convoca por urgencia a un centenar de docentes para dar valenciano

VICTORIA BUENO La decisión de los padres de alumnos de hacer públicas sus protestas por la falta de profesor de valenciano para sus hijos -que no han podido dar clase desde los primeros compases de este curso en varios de los institutos de la provincia- ha llevado a la Conselleria de Educación ha saltarse todas las premisas preestablecidas en el nuevo sistema de adjudicación de plazas docentes y llamar por urgencia a un centenar de docentes para tratar de cubrir esas plazas definitivamente este próximo lunes.
En realidad, los puestos para los que se convoca esta "adjudicación extraordinaria" son en concreto catorce plazas de la especialidad de Lengua y Literatura Valenciana de Secundaria en los institutos José Antonio Cavanilles y Leonardo Da Vinci de Alicante, l'Arabí de Alfàs del Pi, La Nía de Aspe, Padre Arques de Benilloba, Santiago Grisolía de Callosa de Segura, Ifach de Calp, Canónigo Manchón de Crevillent, María Ibars de Dénia, La Torreta de Elda, La Creueta de Onil y los IES de Callosa d'En Sarrià y de Torrellano.Esta semana se adjudicaron las primeras plazas para sustituir las bajas laborales de docentes de valenciano que colean desde el inicio de curso, pero no se cubrieron todas y la única respuesta oficial que recibieron los centros fue la de debían esperar de nuevo hasta el próximo miércoles porque las adjudicaciones de Secundaria están establecidas un día a la semana en miércoles.La presión que han ejercido las AMPA de varios de los centros afectados, que se reunieron la noche del jueves para acordar medidas de protesta, ha contribuido sin duda a esta medida extraordinaria de convocar a un centenar de profesores de la nueva bolsa de valenciano el lunes.
El delegado de CC OO en l'Alacantí, Alfonso Rodríguez, denuncia lo "irregular" de la convocatoria que no se hizo pública en los tablones de la sede territorial de Educación en Alicante antes de las 14.00 horas del viernes en que se cerró el servicio. Añade con rotundidad que no hay legislación que obligue a los departamentos a cubrir sustituciones.

El Consell adeuda dos millones de euros a los colegios ilicitanos
PRINCIPALES PROBLEMAS
1. Tres colegios carecen en la actualidad de servicio de comedor, Blasco Ibáñez, Jaime Balmes y Giner de los Ríos.
2. Falta de espacio en colegios e institutos. Piden obras interiores para aprovechar aulas.
3. Hay alumnos de secundaria aún en cuatro colegios. Solicitan que se cree el número 11.
4. Ocho centros carecen de calefacción y reclaman su instalación inmediata.

Fotos
Imágenes: Con bufanda, guantes y abrigo. Así tienen que asistir a clase más de 2.500 escolares ilicitanos porque no hay calefacción en sus colegios. Fuente: ASOCIACIÓN FOTOGRÁFICA 11/01/2010 19:44:26

La APA de Perleta pide un IES cercano para evitar horas de autobús a los niños
LA VERDAD.16/01/2010

La Gonzalo Anaya considera una “burla” la plantada de Font de Mora al CEV
15/01/2010
Els representants de les AMPAs en el Consell Escolar Valencià consideren com una “burla” la plantada que va donar el conseller d´Educació Alejandro Font de Mora als sectors educatius que componen el màxim òrgan de participació a nivell educatiu. Després d´haver convocat a títol particular, el conseller no va acudir a la cita en què havia de realitzar una “Comunicació –Sense definir previamente´- de l´honorable conseller d´Educació Alejandro Font de Mora”, com indicava la convocatòria. En nom seu va comparéixer la secretària autonòmica d´Educació Concha Gómez que va llegir el comunicat anunciant el que ja s´havia informat en la premsa: l´elevació al ple del nou president del CEV, Francisco Baila i la despedida de l´expresident Pedro Ortega Marhuenda. La compareixença va durar escassament dos minuts pel que el ple va ser considerat una pèrdua de temps per als representants de la Confederació Gonzalo Anaya, una part d´ells desplaçats des d´Elx i Castelló expressament.
Reivindicació a les portes de la Conselleria
Les diferents organitzacions que integren la Plataforma en defensa de l´Ensenyament Públic es van concentrar a les portes de la Conselleria amb la pancarta de “Amb esta educació, Font de Mora dimissió” i els consellers van portar el retrat al revés de Font de Mora.