dimecres, 8 de juny del 2011

RESUM ASSEMBLEA PLATAFORMA MARINA BAIXA

Hem coincidit en el rebuig de les retallades que es produïxen en l'Educació Pública Valenciana, que es manifesten en la massificació de les nostres aules, provocada per la disminució d'unitats, desdoblaments i professors, que comporta l'augment de la ràtio d'alumnes, que pot arribar a 35 en l'ESO, 40 en Batxillerat o 28 en Infantil i Primària. A més, els Mòduls de Formació Professional es veuen afectats de manera especial, perquè veuen reduïda la seua oferta, quan més augmenta la seua demanda. Este és el pla ideat pel govern de Camps per a reduir una de les taxes de fracàs escolar més altes de l'Estat?

Estos retalls es plasmen ara en el pla de Conselleria per a suprimir la Línia en valencià, que Font de Mora intenta justificar en un improvisat pla plurilingüe, que trenca amb el consens establert des de la transició sobre l'ensenyança de les llengües oficials, per a proposar una aventura que no se sosté en cap projecte racional o merament realista. Una genialitat més, com ja va ser això de l'EpC en anglés, una cortina de fum propagandística que mostra el menyspreu que tenen tant per l'Educació Pública, com per la llengua pròpia dels valencians.

Pensem que des de fa anys estem patint una política educativa dirigida a deteriorar l'Ensenyanment Públic, amb l'objectiu de promoure l'Educació Privada. L'extensió dels concerts educatius, que inclou el Batxillerat, a diferència del que succeïx en altres CCAA, ha permés augmentar el finançament als centres privats, sobretot de caràcter religiós. Una nova llei aprovada pel govern de Camps permet, des de fa uns mesos, cedir sòl públic a empreses privades perquè construïsquen centres educatius, a canvi que puguen administrar-los durant dècades. És l'última fórmula que han ideat per a transvasar els diners de tots a la seua pròpia clientela de poder. Segons pareix no els basta de repartir-se els beneficis dels sobrecostos en la construcció de centres públics, ni amb els gastos astronòmics en la gestió de CIEGSA.

És el moment d'actuar, els retalls, iniciats l'any passat, es poden aguditzar en este, produint-se en tots els centres de Secundària i Formació Professional, arribant fins a Infantil i Primària. Així mostren el que els importa el futur dels nostres fills, mentre que els seus, com que van a col·legis privats, tindran garantit un bon lloc de treball en els seus negocis o en els dels seus amics, hagen aprofitat o no la seua formació acadèmica.


ELS RETALLS EN L'EDUCACIÓ PÚBLICA COMPROMETEN SERIOSAMENT EL NOSTRE FUTUR. UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT ÉS TANT GARANTIA DEL PROGRÉS ECONÒMIC, COM D'UNA SOCIETAT MÉS INTEGRADA I JUSTA.

      Davant de l'agudització dels atacs a l'Ensenyança Pública Valenciana ens sumem a les mobilitzacions:
Autobusos per a anar a la CONCENTRACIÓ DEL DIJOUS DIA 9 DE JUNY DEL 2011 A ALACANT. 18:00h. Davant de STE  (C/Carraltala)

1er Autobús (completo)
-17:00 Callosa (Garaje Picó)
-17:15 La Nucia (hostal Tsunami)
 
2º autobús (quedan 6 o 7 plazas)
-16:45 Plaça dels Sports
-17:00 IES l'ARABÍ DE l'ALFÀS DEL PI


Telefon contacte per reservar places: 655688700
TOT ELS DILLUNS DE NEGRE EN DOL PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA. CONVOQUEU A LA PREMSA, CONCENTREU-VOS EN ELS PATIS O A LES PORTES DELS VOSTRES INSTITUTS, FÉU-VOS FOTOS QUE PODEU ENVIAR A defensaensenyament@yahoo.és,  i les reemviarem als mitjans de comunicació i les publicarem en este blog.

 MANIFESTACIÓ 18 DE JUNY, HI HAURÀ AUTOBUSOS PER  ANAR A VALÈNCIA


MOBILITZACIONS PROPOSADES PER CENTRES EDUCATIUS:
IES CALLOSA: dimecres 8, després de les classes a partir de les 13 hores, faran una marxa de protesta des d'institut cap a la plaça de l'Ajuntament i la plaça del Convent de la localitat.

IES LA NUCIA: el dijous 9, concentració amb el lema “VIURE EN VALENCIÀ, DEFENSAR LA LÍNIA”

IES ALTAIA d'Altea i IES l'ARABÍ de l'Alfàs del Pi realitzaran assemblees els propers dies.


La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic de la Marina Baixa és una assemblea oberta de pares i mares, professors i alumnes de la nostra comarca que reunix periòdicament, des de les mobilitzacions contra l'EpC en anglés, havent participat i organitzat diverses accions per una ensenyament públic, laic i de qualitat. Alguns representants dels principals sindicats (STEPV, CCOO, UGT) també han participat activament en les reunions que han tingut lloc al llarg d'estos anys.


En l'assemblea de hui han estat presents professors de l'IES Bellaguarda i de l'IES l'Altaia d'Altea, de l'IES Callosa en Sàrria, de l'IES la Nucia, de l'IES l'ARABÍ de l'Alfàs del Pi i els presidents de l'AMPA de l'Alfàs del Pi, de Callosa en Sàrria i de l'AMPA de l'IES la Malladeta de la Vilajoiosa, que és representant de la FAPA Enric Valor i membre del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

PROPERA ASSEMBLEA PLATAFORMA PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC MARINA BAIXA:

     DIMECRES 15 A LES 18:00h. en IES BELLAGUARDA(ALTEA):
    
       - AUTOBÚS MANIFESTACIÓ VALENCIA
       - RETALLADES EN CENTRES PER ESCRIT.
       - RESUM SITUACIÓ CONSELL ESCOLAR VALENCIÀ
       - NOVES MOBILITZACIONS

Dimarts, 7 de juny del 2011


MARINA BAIXA


PLATAFORMA EN DEFENSA D’UNA EDUCACIÓ SEXUAL CIENTÍFICA

MANIFEST ESCOLA VALENCIANA
Acord unànime pel consens i la retirada immediata del decret del Consell
Data: 02/06/2011 19:52

 Representants del sector educatiu, sindicats, partits polítics, entitats i institucions culturals donen suport al manifest d'Escola Valenciana a favor de l'ensenyament en valencià i d'un model plurilingüe de consens fet amb criteris pedagògics, i exigeix la retirada immediata de l'esborrany presentat per la Conselleria d'Educació.

Escola Valenciana anuncia un calendari de mobilitzacions que comença aquest dissabte amb les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi i Relleu i prosseguirà amb una setmana d'accions que culminaran el 9 de juny, dia de constitució de les Corts Valencianes, amb concentracions a València, Castelló i Alacant. Les mobilitzacions s'allargaran fins la retirada del decret, prologant el moviment de protesta fins els curs que ve si és necessari. La reunió de hui visualitza un consens a favor del plurilingüisme i l'ensenyament en valencià i situa el Consell presidit per Francisco Camps al marge del consens i en posicions antivalencianes.
"L'aprenentatge de les llengües no s'aconsegueix sumant idiomes a parts iguals als curriculums sinó aplicant un sistema pedagògic d'aprenentatge adequat al context", han destacat. La comunitat educativa recorda que ja hi han precedents de grans mobilitzacions del sector que han provocat la retirada de plantejaments del Conseller, fent referència a les mobilitxacions amb motiu de l'intent del Conselleri d'imposar Educació per la Ciutadania en anglés. Això sí, per aconseguir recorden que cal "la implicació de tothom en les mobilitzacions, com la del proper 9 de juny".
La reunió convocada per Escola Valenciana amb el sector educatiu, els partits polítics, sindicats, universitats, entitats i institucions per consensuar un front a favor de l'ensenyament en valencià i el plurilingüisme ha estat un èxit. Hi han assistit representants de la Confederació Gonçal Anaya de pares i mares d'alumnes, la permanent de directors, la Intersindical-STEPV, CCOO PV, UGT PV, PSPV, Compromís, EUPV, ERPV, Ca Revolta, la Societat Coral el Micalet, Xúquer Viu, ACPV, diversos sindicats d'estudiants, les associacions de directors de Primària i Secundària, el Col·lectiu de Professionals del Doblatge, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació d'Editors del País Valencià, Benimaclet Viu i altres entitats i asociacions, a més com alguns membres de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i d'equips rectorals de les universitats valencianes a títol individual.

 
PROPOSTA de DECRET .../2011, del Consell, pel qual es regula el plurilingüisme a la Comunitat Valenciana

DIARIO INFORMACIÓN
Los directores denuncian el recorte de hasta dos aulas por instituto el próximo curso

 se suprimirán alrededor de 180 unidades en toda la provincia, una estimación que afecta a 600 profesores.
"Denunciamos una situación de saturación creada por la propia Conselleria de Educación en Alicante", afirmó ayer la portavoz de los directores de Secundaria, Laura Oliva, quien además subrayó que "la ecuación es sencilla: más alumnos por aula, menos dinero y menos profesores para los centros"…"Los alumnos no nos caben en las aulas, que están diseñadas para 30 estudiantes, el aumento de la ratio incrementará los conflictos y dificultará de enseñanza de los centros públicos, que absorben todo tipo de alumnado"

Los directores de Primaria piden retirar el plan trilingüe


EL PAÍS. N. C. / J. F. - Valencia - 08/06/2011

LEVANTE-EMV

Osoro alerta de que promocionar sólo la escuela pública es propio de "dictaduras"
El director general de Educación pone a los centros católicos como "modelo" para los jóvenes

Font de Mora carga al Gobierno el fracaso de su trilingüismo

El consejero de Educación en funciones dice que la implantación del inglés irá "muy despacito"

EL PAÍS. J. FERRANDIS - Valencia - 07/06/2011