diumenge, 1 de març del 2009



La Plataforma per l´Ensenyament Públic tancarà el pròxim 5 de març la negociació

Després de cinc hores de reunió, la Plataforma en Defensa de l´Ensenyament Públic va decidir ahir tancar el procés negociador amb Conselleria d´Educació el pròxim 5 de març. Esta és l´última oportunitat, que l´entitat oferix a la Conselleria, per a arribar a un acord sobre el canvi de política educativa que la comunitat educativa en el seu conjunt li està demanant des de fa molts mesos. La Plataforma s´ha cansat d´esperar la resposta de Conselleria, els punts del Manifest encara no han sigut concretats i els resultats obtinguts han sigut insuficients.

L´entitat ha enviat diversos escrits demanant una reunió a la Secretària Autonòmica d´Educació, Concha Gómez, que actua per delegació del President de la Generalitat, Francisco Camps, per a valorar fins al moment la negociació i mostrar-li el seu descontent pels resultats i encara no ha concretat la data, és més, ha donat llargues a la negociació.

D´esta manera la Plataforma enviarà hui mateix una nova sol·licitud de reunió per al pròxim 5 de març sense canvis ni demores posibles per part de la Conselleria. Per a això espera que abans del dilluns, dia 2, tinga en les seues mans un document de resultats de la negociació que la Conselleria ha promés, per a estudiar-lo i anar a la reunió del pròxim dia 5 amb una sola veu.

La Plataforma anuncia que si eixe document no arriba en el termini indicat tancarà la negociació i prendrà mesures per a convocar una vaga general als centres públics.

Valencia, 26 de febrer de 2009

La Plataforma per l'Ensenyament Públic d’Alacant valora negativament la dilació del procés negociador que es va iniciar amb compromisos de tancament, en una primera fase, abans del passat 15 de febrer.

En la seua reunió de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic d’Alacant s’han tractat i acordat les següents qüestions:
Subscriure i recolzar el plantejament de la Plataforma de País que ha fixat com a última data el dia 5 de març per a valorar els resultats de mes i mig de negociació amb la Conselleria, i el dia 2 per a obtenir una resposta formal de la Conselleria a l’últim requeriment fet a la Secretària Autonòmica d’Educació de la Plataforma.
Convocar una ASSEMBLEA PROVINCIAL a l’IES Cavanilles d’Alacant el proper dimecres 4 de març a les 18 hores per tal de difondre i valorar la resposta que l’Administració ens ha de lliurar.
Anunciar la seua disposició a secundar i promoure quantes mesures de pressió i mobilització siguen necessàries si la resposta de la Conselleria no satisfà les expectatives de la comunitat educativa.
- Denunciar l’actitud del Conseller i la Secretària Autonòmica en tot el procés donat que no ha deixat de interferir-ho amb declaracions a mitjans públics i anuncis, com a poc sorprenents, en diferents àmbits aliens a la negociació, com ara el Xinès com a optativa quan ja s’han celebrat les meses que tractaren l’oferta d’optativitat del curs vinent.
Fer al·legacions a l’escrit enviat per En Pedro García Gimeno, director general del grup RTVV, a la Síndica de Greuges davant la denúncia del tractament informatiu que Canal 9 va fer de les mobilitzacions de la Plataforma i, en especial, de la manifestació del 29 de novembre a València, en la que nega els fets denunciats per aquesta Plataforma.
Alacant 26 de febrer de 2009
«Los malos resultados educativos se deben a que se pilota a ciegas».
Diario información 1/03/2009