divendres, 10 d’abril del 2009

La Plataforma critica l’estratègia de l’administració


El document presentat per la Conselleria no comporta cap canvi de la política educativa del govern valencià
La Conselleria d’Educació ha enviat a la Plataforma per l’Ensenyament Públic una nova redacció de l’últim document amb les conclusions sobre la negociació dels 13 punts de la Plataforma.
La Plataforma vol fer les consideracions següents:
1.- Critiquem que Conselleria envie el document l’últim dia lectiu abans de la vacances de Pasqua. Això respon a una estratègia per intentar minimitzar la reacció de la Plataforma i de les seues entitats i d’informar com cal a la comunitat educativa.
2.- La Plataforma ha analitzat el document i no observa cap millora substancial en la política educativa del Govern Valencià i de la Conselleria d’Educació.
3.- Una bona mostra d’aquesta immobilitat de la Conselleria d’Educació és la notícia apareguda avui en els mitjans de comunicació sobre la desorbitant proposta de sanció de tres anys d’inhabilitació al director de Monforte del Cid per haver permés penjar una imatge de Font de Mora cap per avall en el centre. Precisament un dels punts de la Plataforma és la no persecució política i ideològica de directors i directores dels centres educatius.
Per tot això, la Plataforma per l’Ensenyament Públic es reitera en la convocatòria de la vaga del 28 d’abril i rebutja estratègies publicitàries de l’administració i documents que només adornen però no modifiquen la política educativa del govern valencià.
Fem una nova crida a la societat valenciana perquè també es mobilitze, amb el color groc com símbol del moviment, el proper 23 d’abril, als carrers de totes les poblacions valencianes.
D’altra banda, avui també s’han negociat els serveis mínims de la vaga. L’administració ha imposat els mateixos serveis mínims previstos per a la vaga del 17 de desembre, és a dir:
- Primària: director/a i un mestre/a per cicle.
- Secundària: director/a.
A la pràctica, això vol dir que en centres de primària d’una línia quasi ningú podrà fer la vaga, per al qual cosa els representants sindicals i la Plataforma cualifica aquests serveis mínims d’abusius.
València, 8 d’abril de 2009


PROU DE REPRESSIÓ, FONT DE MORA DIMISSIÓ!

Profesores de Las Norias respaldan a su director y seguirán movilizándose

Profesores del instituto Las Norias de Monforte del Cid manifestaron ayer su "solidaridad y total apoyo" hacia el director del centro, José Luis Santiago, para el que la inspección de la Conselleria de Educación reclama tres años de inhabilitación como director y docente por haberse colocado en el instituto una foto del conseller Font de Mora boca abajo.
Diario información, 9 de abril 2009

Font de Mora fracasa en su intento de desactivar la huelga educativa
La Plataforma considera que la propuesta de Educación no contiene avances
EL PAÍS: NEUS CABALLER - Valencia - 09/04/2009

Educación y la Plataforma rompen las negociaciones y se mantiene la huelga del próximo día 28
El conseller Font de Mora presenta una propuesta de acuerdo sin admitir deliberaciones y condicionada a la desconvocatoria de la protesta
Diario información, 9 de abril 2009


Escuela en amarillo
Doscientos profesores, alumnos y padres en Alicante secundan una movilización previa a la huelga del día 28, que irá marcada por el color que indica alerta