divendres, 27 de gener del 2012

El sector del ocio ligado a las extraescolares se hunde por los recortes de Educación
Más de 5.000 afectados de 150 empresas crean la plataforma "Suma, no dividas" en defensa de su trabajo

“Llevo 21 años de interina y me tiran a la calle en junio”
Cristina Vázquez Valencia
Decenas de interinos de Educación se quejan en la protesta de que en verano se quedarán sin trabajo por el real decreto que ha aprobado el Consell

Gritos contra Camps en la marcha contra los recortes
PÚBLICO
"El expresident, a -la cárcel de- Picassent", uno de los gritos más repetidos durante las protestas secundadas por decenas de miles de personas.


Concentració CEIP SANTISSÍM CRIST DEL BON ENCERT de L'Alfàs del Pi, el dijous 26 de gener a las 8:40h


 
MANIFESTACIÓ 26 DE GENER A ALACANT


 
Estàs convidat a veure l'àlbum de fotografies de Cocentaina per l'ensenyament públic de la manifestació del 26 de Gener a Alacant: correc

MULTITUDINARIES MANIFESTACIONS CONTRA LES RETALLADES ALS SERVEIS PÚBLICS


50.000 manifestantes en Alicante contra los recortes en los servicios públicos

DIARIO INFORMACIÓN.SERGIO ILLESCAS.
Convocados por UGT, CC.OO, CSIF, FSES e Intersindical, y con el apoyo de PSOE, EU y Compromís, entre otras formaciones políticas, en la protesta han participado representantes del sector sanitario, educativo, de bienestar social y funcionarios, entre otros.

La marcha contra los recortes acaba en protesta contra Camps

Los participantes gritan “¡Chorizo, chorizo” y “¡Culpable, culpable!” ante el domicilio del expresidente valenciano

· Fotogalería de las manifestaciones

· Toque de generala de los sindicatos ante los recortes

· Los funcionarios se rebelan y Fabra pide que aguanten

· Profesores, alumnos y padres contra el ajuste


Nuevo clamor ciudadano por los recortes del Consell
LEVANTE-EMV
Miles de personas recorren las calles de Valencia para protestar contra las medidas de ajuste de la Generalitat - La marcha colapsa el tráfico
Envía tu foto en la manifestación


No hay dinero ni para papel"

LEVANTE-EMV
Colegios e institutos como el IES la Vereda en la Pobla de Vallbona intentan soportar con ajustes la falta de presupuesto para hacer frente al invierno

El Consell paga 66,8 millones a las universidades

Fotos: Los colegios protestan por los recortes


Jaume Fullana. Levante-EMV. Viernes 20 de enero de 2012

Benvolguts companys i companyes de la comunitat educativa. Des d´Escola Valenciana volem fer palesa una contundent condemna a l´atac del Govern valencià al món de l´ensenyament. Una agressió que afecta negativament tots els àmbits educatius i que en definitiva fa que tots i totes paguem les conseqüències de la deficient gestió pública dels darrers anys.

Afecta els docents pel que fa a les retallades de les seues condicions laborals, no només pel que fa al salari sinó també a les dificultats que provoquen els limitats recursos actuals. Els treballadors i treballadores de l´ensenyament han de sofrir una degradació constant dels seus drets i una manca de reconeixement insultant a la seua tasca fonamental d´educar els xiquets i xiquetes valencians. Afecta el sistema educatiu pel que fa a la degradació de les instal·lacions i recursos dels centres educatius. No hi ha diners per a infraestructures, no hi ha diners per a material escolar i no hi ha diners per a les necessitats bàsiques com ara la calefacció o la llum. Afecta les famílies i els alumnes pel que fa a la qualitat de l´ensenyament que reben i a les retallades d´ajudes de menjador o beques de llibres. Es retalla allà on precisament es deuria invertir i per tant es continua hipotecant el nostre futur.

Davant d´aquesta situació cal fer sentir la nostra veu de protesta i exigir responsabilitats a aquells que amb les seues polítiques han provocat esta situació. Des d´Escola Valenciana vos proposem que alcem la nostra veu oferint un missatge unitari de tota la comunitat educativa i que dignifique la tasca dels ensenyants i el paper dels alumnes i famílies. En resum, proposem fer visible de forma contundent la nostra indignació sense que això afecte la nostra tasca diària a l´escola. No és moment que alumnes i famílies paguen la incompetència del nostre govern, no és moment d´oferir arguments als que aprofiten la crisi per atacar la dignitat dels docents. És per això que pensem que centrar la protesta en retallar les activitats adreçades als nostres alumnes i per tant la qualitat educativa no és el camí. De què servirà no celebrar el carnestoltes? Quina utilitat tindrà qüestionar la setmana cultural del centre? Canviarà la política educativa si reduïm les eixides amb els nostres alumnes?
Definitivament, l´únic resultat que poden comportar estes mesures és el d´allunyar els professionals de l´educació respecte a les famílies i el de tirar pedres a la nostra pròpia teulada, la de l´escola pública. Més bé hem d´adreçar el nostre missatge a l´origen de la situació actual: una deficient gestió dels recursos públics per part del Govern valencià. Per això hem de ser eficients, cercar accions que obtinguen el màxim ressó i adhesió de tota la societat valenciana. Denunciem les malversacions. Portem a la comunitat educativa a l´aeroport sense avions, portem-los a la Ciutat de la Llum, al circuit urbà de la Fórmula 1... Visualitzem per què no podem pagar la llum dels nostres centres, per què continuem en barracons, per què abaixen el sou als docents, per què es retiren les ajudes a les famílies, visualitzem el motiu real de tot.

Amb aquest propòsit anunciem que les Trobades d´Escoles en Valencià seran un espai de reivindicació de la dignitat de l´escola i els seus professionals, adaptant tota la seua infraestructura a aquest objectiu.
Posem-nos en marxa, tots plegats. Famílies i docents hi tenim molt a dir i ho podem fer mantenint el nostre compromís amb l´educació de qualitat.


CONCENTRACIONS DIJOUS 26 de GENER

Concentració IES Pere Mª Orts de Benidorm

Concentració 26 de febrer del Racó de L'Albir.
Concentración de profesores y alumnos en la puerta del IES L'Almadrava. Jueves 26 a las 12h.

Concentraciones previas a la manifestación, hoy, de todo el sector público

DIARIO INFORMACIÓN
Las protestas de alumnos y profesores volvieron a cruzar la provincia de parte a parte contra de los...

El IES Castalla tendrá calefacción tras el pago del Consell

La noticia de la llegada del dinero ha coincidido con una protesta de los estudiantes por la deuda de la Generalitat