dimarts, 24 d’abril de 2012

ELS SINDICATS CONVOQUEN A SIS DIES DE VAGA
Els sindicats que conformen la Mesa Sectorial d'Educació (STEPV, CCOO, FETE.UGT, AMPE, CESIF) rebutgen el decret-llei de retallades salarials del govern i les retallades anunciades pel Consell i han acordat l' atur els dies 16, 17, 23, 24, 30, 31 de maig.
S'ha acordat convocar una manifestació a València el primer dia de vaga, dimecres 16, i concentracions en les direccions territorials d'Educació a les tres capitals de província el dijous 17. També es convocaran accions la resta dels dies de vaga.

Prèviament, els dijous 3 i 10 de maig es tornaran a dur a terme concentracions a la porta dels centres de treball a les 12.00 hores. Així mateix, el dia 10 de maig se celebrarà el referèndum que es durà a terme en tots els centres de treball de la funció pública valenciana.

Quant al referèndum del 10 maig, les organitzacions sindicals animen al personal dels centres educatius a participar massivament en un exercici de democràcia directa. Els sindicats demanen el No a la proposta de l'administració, objecte del referèndum, perquè la consideren una burla al conjunt de treballadores i treballadors de la funció pública i del professorat. La convocatòria de vaga és conseqüent amb aquest posicionament del No en el referèndum. Els sindicats es vincularan al resultat d’aquest referèndum.

D'altra banda, els sindicats han sol·licitat una entrevista a la consellera d'Educació, María José Català, per a demanar-li que pose fi a les retallades en ensenyament i que no aplique les mesures del Reial Decret-Llei aprovades pel Consell de Ministres divendres passat.

Els sindicats adverteixen que hi haurà una "segona fase" d'accions al juny si l'administració "no rectifica" i segueixen les retallades.