dijous, 16 de febrer del 2012

NOU DIJOUS DE MOBILITZACIONS PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA, CONTRA LES RETALLADES I IMPAGAMENTS DEL CONSELL

En l'Alfàs del Pi concentración a las 17h00 en la explanada de la Casa de la Cultura y en Altea, se realizarán manifestaciones conjuntas de todos los centros educativos a partir de las cinco de la tarde, desde la Plaça dels Esports.

Manifestaciones sin tregua
Huelga de alumnos en La Nucía, cacerolada de estudiantes en Benidorm y encierros y protestas en La Vila, Altea y l'Alfàs del Pi

B. GARCÍA Recortes y más recortes. Los continuos ajustes del Consell han colmado el vaso de la paciencia de profesores, alumnos y AMPAs en la Marina Baixa y han iniciado un rosario de manifestaciones en contra del tijeretazo en Educación y del panorama nada halagüeño que sigue vaticinándose para el sector educativo público de la Comunidad Valenciana.
Fieles a las convocatorias de las protestas de los jueves, los municipios de la comarca, lejos de decaer vuelven a intensificar sus manifestaciones una semana más. En Benidorm se hará a golpe de cacerolas a mediodía, en La Nucía toda la mañana será movida tras la huelga convocada por los alumnos y en l'Alfàs y en Altea, se realizarán manifestaciones conjuntas de todos los centros educativos a partir de las cinco de la tarde. También en Callosa d'en Sarrià y en La Vila Joiosa se realizaron actos de protesta.
En esta última localidad, además, se ha programado otro encierro en el IES Malladeta para el próximo martes, 21 de febrero. La comarca no tiene previsto tirar la toalla

------------

Dijous 16 de Febrer altre dia de mobilitzacions a La Nucia i carregat de simbolisme

Com vos havien comunicat, hui, Dijous 16 de febrer, ha sigut un matí carregat de mobilitzacions i actes simbòlics en La Nucia. A La Nucia s'han realitzat tots els actes planificats, en defesa de l'ensenyament i els sectors públics, i en contra de les retallades socials. A més, les queixes també van adreçades directament a l'Ajuntament de La Nucia, el qual no ha pagat les assignacions econòmiques de manteniment als centres públics de l'any passat, ni les de enguany, i l'Ajuntament ja ha avisat que no pagarà les de l'any pròxim, a més l'Ajuntament ha retirat el servei de recollida de basura que de manera voluntària feia a l'interior de l'IES, on encara hi ha grups d'alumnats en barracons, sent el cas més extrem, un grup de 1r de batxillerat, de 37 alumnes, que fins fa dos dies estava sense calefacció, ni llum.

- L'alumnat en vaga s'ha concentrat a la plaça de l'Ajuntament de 9 a 12'30h, realitzant diversos tallers organitzats pel sindicat d'estudiants de l'IES La Nucia (realització de pancartes, tallers de xapes de no a les retallades...).

- A les 12'50h, l'alumnat s'ha reunit amb els docents que des de fa més d'un mes es concentren. L'alumnat ha portat tires negres, fetes de borses de basura, i alumnes i docents les penjaran a manera de crespons en la tanca de l'IES. (recordem que des d' inspecció educativa ens van fer llevar una pancarta que deia "Per una educació pública i digna")

- Després de posar els crespons negres, alumnes i docent de l'IES s'han reunit amb els altres 2 centres educatius (CEIP La Muixara, i CEIP Sant Rafael), en l'avinguda Marina Baixa, lloc on es concentren tots els dijous de 12'50 a 13'05h, per fer concentració conjunta.

A més a més, en La Nucia ha sorgit una Plataforma local de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic de La Marina Baixa, anomenada la Nucia Camina. Aquesta plataforma local ha sorgit com a proposta de l'assemblea conjunta de tota la Comunitat educativa de La Nucia, realitzada el 9 de febrer.

Per més informació sobre aquesta plataforma: