diumenge, 22 de gener de 2012

Els sindicats d’educació convoquen noves mobilitzacions fruit de les assemblees comarcals

Els cinc sindicats d’educació han acordat noves mesures de mobilització, atenent les propostes de les assemblees comarcals unitàries realitzades aquesta setmana.

Aquestes noves propostes es concreten en:

1. Una primera Jornada de tancaments en els centres educatius el pròxim dimarts 24 de gener. Es proposa que el professorat convide als pares i mares i s’organitzen, en els tancaments, assemblees informatives, tallers de pancartes amb el lema de la campanya “No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell” per a penjar-les en el centre, i un sopar contra les retallades.

2. Coordinació en els barris i localitats per a convocar concentracions i manifestacions de tot el personal de la funció pública i de la ciutadania, que no se solapen en les convocatòries generals, com han acordat fer a Gandia l’1 de febrer i a Alzira el 8 de febrer.

3. Dilluns de dol. Assistència al lloc de treball amb samarreta negra.

4. Concentracions tots els dijous a les 12h de 5 minuts a la porta dels centres, que siguen visibles per la ciutadania.

5. Assistència a la manifestació convocada pels sindicats el dijous 26 de gener a Alacant, València i Castelló (18:30h). Es fa una crida als centres perquè duguen cartells reivindicatius i informatius sobre la situació del centre.

6. Recollida de signatures exigint la dimissió del conseller d’hisenda, José Manuel Vela i lliurament als sindicats.

7. Convocar claustres per tal de donar suport al manifest sindical unitari.

A més, el 27 de gener, en la reunió unitària de tots els sectors de la funció pública, els sindicats de l’ensenyemant proposarem altres mesures sorgides en les assemblees perquè també les assumisquen en els sectors de sanitat, justícia i funció pública, com la vaga de consum, les concentracions en l’Aeroport de Castelló, Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Terra Mítica, Depuradora de Pinedo o la Ciutat de la Llum a Alacant, i altres.