divendres, 13 de gener del 2012

Proposta de comunicat per enviar a les famílies

INFORMACIÓ A LES FAMÍLIES

 Els retalls a la funció pública motivats per l'especulació, el malgast i la corrupció d'uns pocs ens afecta tots. Els drets fonamentals com la sanitat, la seguretat i l'educació, que s'assegurava que estaven garantits, estan patint un deteriorament inacceptable.

En el cas concret de l'educació els centres educatius estan patint l'incompliment dels acords firmats per l'administració de la Comunitat Valenciana amb les repercussions següents:
-Massificació en les aules: augment de la ràtio.

-Retalls en ajudes a les famílies:

· Incompliment del pagament del bo-llibre a les llibreries.

· Impagament de les beques de llibres a les famílies.

· Disminució i desaparició de les ajudes als servicis de menjador i de transport.

-Impagament dels pressuposits assignats als centres per a cobrir els gastos bàsics de funcionament: llum, aigua, calefacció, materials d'ús diari dels alumnes, etc.

-Retalls desproporcionats al sou dels professors, que acabaran afectant l'economia en la mesura que disminuirà el consum.

-Incompliment dels contractes firmats amb els funcionaris interins, mesura que incrementarà la desocupació estacional en la comunitat, que té un dels més alts índexs de desocupació a Europa.

      -Incapacitació dels centres per a prendre decisions relacionades amb el seu funcionament intern, com la gestió de cantines i servicis semblants.

-Entrega de sòl públic a empreses privades d'educació.
-Absència de professors que cobrisquen les jubilacions i les baixes per malaltia, la qual cosa suposa un elevat nombre d'alumnes sense professorat durant llargs períodes de temps.
Per detindre esta acumulació de despropòsits que pareixen no tindre fi, professors, pares, alumnes i tota la societat civil estem convocats a les següents actuacions que no tindran repercussió si no les recolzem:

CONCENTRACIONS EN ELS CENTRES EDUCATIUS DIJOUS 19 GENER 

MANIFESTACIÓ EL DISABTE 21 DE GENER A LES 18h A ALACANT,

AMB EIXIDA EN LES ESCALES DE L'IES JORGE JUAN

Hi haurà autobusos per a facilitar l'assistència.
I LES ACTUACIONS CONCRETES QUE ES PROPOSEN ALS CENTRES


Per una educació pública i de qualitat.

DE LA MARINA BAIXA