dilluns, 5 de desembre de 2011

Resum de l'assemblea de La Plataforma en defensa de l'ensenyament públic de la Marina Baixa,

Informació donada per un company de CCOO:La Junta Permanent de personal es concentrarà el dia 12 de desembre a l'IES Miguel Hernández d'Alacant.


A Alacant no hi haurà concentració el dia 21 de desembre a l'Ajuntament, la Junta de Personal considera que cal estalviar energies per a la convocatòria de la manifestació del dissabte dia 21 de gener, que possiblement siga a les 18:00h.


A l'assemblea, on a més d'alguns professors i representants sindicals (STE, CCOO, UGT), han participat companys del moviment 15M de Benidorm, hem valorat que no teníem temps per a tornar a convocar concentracions en els centres de la comarca per dilluns que ve, dia 12, o suficient força com per a convocar una concentració davant d'un ajuntament de la comarca per al dia 21 de desembre i que era millor sumar-se a la convocatòria de la manifestació del dia 21 de gener, decidint començar a informar en els centres i posar com a data de la pròxima assemblea el dijous dia 12 de gener, per fer cartells o pancartes, i distribuir-nos els cartells de la convocatòria de la manifestació per a apegar-los al nombre més gran possible de localitats.


Hem parlat de la situació d'apatia que és percep en els centres i en la societat en general a l'espera que és plasmen els retalls i s'accentue el procés de privatització, perquè si seguixen la línia de què s'estan produint a Madrid, Castella la Manxa o Catalunya la repercussió que poden tindre en l'educació valenciana, pot ser brutal, retrotraient-nos a una situació semblant a què hi havia en els anys cinquanta, on rebre una educació de qualitat, amb ràtios i mitjans adequats era un luxe que no és podien permetre la gran majoria.


Pensem que no és pot pensar que els mobilitzacions no servixen per a res, que cal recordar que, gràcies a què al País Valencià s'han produït en l'últim any, per ara no s'han augmentat els hores lectives i s'ha paralitzat l'intent de suprimir els línies en valencià, anunciat a finals del curs passat. També la recent mobilització de la comunitat educativa i la ciutadania de la Vila Joisa ha parat el desmantellament del CEIP Gasparot, per construir un centre concertat, cedint terrenys públics. Sense resposta ciutadana, sense mobilitzacions els retalls en els nostres drets fonamentals seran més profunds i duradors.

L'Alfàs del Pi, 5 de desembre del 2011