dimecres, 21 de desembre del 2011

Centenars de persones es concentren en diverses poblacions valencianes per a rebutjar la privatització de l’ensenyament

 L’Ajuntament d’Alcoi aprova una moció de rebuig a la cessió de sòl públic per a la construcció dels centres concertats-CIS

Centenars de persones han participat en les concentracions convocades per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic a Castelló (un centenar de persones), València (vora 500), Gandia (un centenar), Dénia (vora 350), Alcoi (unes 200) i Elx (un centenar) en rebuig a la cessió de sòl públic per a construir centres concertats. A més, l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la moció de rebuig a la construcció de centres concertats.

 Aquesta mesura ha estat inclosa en la Llei d’acompanyament dels pressupostos per a 2012. Els pressupostos s’aprovaran en les Corts el proper divendres 23, per això les concentracions s’han convocat prèviament.

 La Plataforma també ha convocat una manifestació per al proper 21 de gener, per a continuar mostrant el rebuig de la comunitat educativa a aquesta mesura, però també per a denunciar les retallades d’unitats, programes d’atenció a la diversitat i línies en valencià que des del curs 2010/11 està aplicant la Conselleria d’Educació.

21 de desembre de 2011

ALaCANT
Los nuevos concertados no tienen en cuenta las zonas donde faltan plazas escolares
 Padres, profesores, vecinos y oposición denuncian que la demanda de aulas en la playa, sur y pedanías no se resuelve con parcelas en zonas de crecimiento urbanístico

ELX
Concentración en defensa de la educación pública
Javier Muñoz / RADIO ELCHE / 21-12-11
La plaza de Baix ha acogido esta tarde una concentración en defensa de la educación pública. Ha habido representantes de la Plataforma en Defensa de la Educación Pública, del Sindicato de Estudiantes, de los sindicatos y partidos políticos como PSOE y Compromís. En la concentración se han reivindicado mejoras para la educación y también se han criticado los denominados “centros de iniciativa social”, que se construirán en suelo público pero que serán de gestión privada.



 Més batxiller sense danyar l'ESO
EL PAÍS. JA Aunión
La comunitat educativa veu amb bons ulls augmentar un curs la segona etapa de la secundària, però no que es faça a costa de rebaixar la formació comuna.
· 'Trossejar la secundària comuna', per MF ENGUITA

Demanen a Rajoy que no segregui a alumnes de 15 anys
PÚBLICO | DIEGO Barcala
Sindicats i experts temen que la reducció de l'ESO a tres anys expulsi del sistema als estudiants endarrerits.
El 35% dels escolars s'emborratxa
Atur juvenil: 2.000 milions a la setmana