dimecres, 6 de juny del 2012


NO ENS RENDIM , SEGUIM COMPROMESOS AMB LA DEFENSA L'EDUCACIÓ PÚBLICA I ELS NOSTRES DRETS FONAMENTALS


El curs és gairebé a su fi i , en este moment,som tots cansats però no val la pena caure en el derrotisme, doncs si no les retallades que començaran a aplicar-se aquest any, es poden augmentar el curs que ve.

Des de la nostra plataforma  creiem que és necessari fer una anàlisi adequat de les mobilitzacions que han tingut lloc aquest any, així com preguntar-nos com puguem mantenir les protestes contra les retallades i per una  educació de  pública de qualitat tant ara, com durant el curs acadèmic següent, per això cridem participar en  un jornada de portes obertes, aquest dijous, 7 de juny, a l'IES L 'ARABÍ de l' Alfàs del Pi ,que consisteix en un acte lúdic i reivindicatiu on es durà a terme les activitats següents:
  • Assemblea de la plataforma en defensa de l'educació pública de la Marina Baixa a les 18h00 amb la següent ordre del dia:
    • Valoració de les mobilitzacions realitzades.
    • Informes a cada centre sobre la capacitat dels nostres aules, tenint en compte el 1,5 metres per alumne, 2m per mestre i la necessitat de corredors entre les taules per fer els plans d'evacuació factible. Aquests informes han de ser respaldats per els Claustres i Consells Escolars dels centres i enviats a Conselleria per evitar l'augment de les ràtios o posibilitar el recurrir-les judicialment.
    • Propostes de mobilització per al curs següent.
    • Campanya de propaganda per l'escola pública.
    • Replega de firmes per a que  la concesió de les cantines torne a ser decisió de les Consells escolars de centre.
    •  Participació a les reunions de coordinació a nivell provincial (13 de juny a l'IES Badia de Babel d'Alacant a les 18 h 00), a nivell Estatal (16 de juny a l'Ateneu de Madrid de 11 h 00 a 17hoo) i a l'àmbit autonómic (17 de juny a València)
-Activitats informatius i festives per l'educació pública, de 19h30: videofórum, tallers d'artesania, interpretació musical, entrepans i la barbacoa.

Durant tota la jornada hi haurà un servei de guardèria-ludoteca per als nens dels assistents als esdeveniments.



Reunió de coordinació de les Plataformes en Defensa de l’Ensenyament Públic el pròxim dimecres 13 de juny de 2012 a les 18.00 h a l’IES Badia de Baver d’Alacant (C/ Paraguai 6. Alacant), com van quedar en la darrera reunió de coordinació de Plataformes en Defensa de l’Ensenyament Públic.  
Tractarem temes com:
-Reunió de Plataformes a nivell Estatal convocada per al 16 de juny a Madrid i de País Valencià convocada per al 17 de juny a València
-Constitució de la Plataformes de Plataformes en Defensa dels Serveis Públics, de coordinació d’accions a nivell provincial en defensa de l’ensenyament públic i contra totes les retallades.
-Propostes diverses
Esperant poder contar amb totes i tos vosaltres 










La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca una festa reivindicativa i un aplec de plataformes el 17 de juny

Critica la nova normativa que s'aplicarà el curs que ve que comportarà un empitjorament de la qualitat de l'ensenyament i milers de docents afectats per les noves retallades

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic critica durament el Reial Decret-llei 14/2012 del Ministeri d'Educació i l'aplicació al País Valencià per part de la Conselleria d'Educació a través del Decret 73/2014 i l'Ordre 19/2012. És per això que la Plataforma demana la retirada immediata d'aquesta normativa per no agreujar encara més l'ensenyament públic valencià, que recordem que està patint retallades des de fa dos anys.

FAPA-València ha denunciat que les mesures que s'aplicaran el curs que ve comportaran massificació en les aules, supressió de modalitats de batxillerat, l'ajornament dels nous títol de Formació Professional, l'increment de les taxes acadèmiques en un 30% en les universitats públiques i l'eliminació del bo-llibre per beques segons la renda familiar. La Conselleria Educació reduirà en un 30% la dotació de beques per a llibres de text que, a més, s'amplia als centres concertats. FAPA-València denuncia també que encara no s'han abonat les beques de llibres de secundària ni tampoc les beques de menjador i transport.

Segons les dades dels estudis elaborats per FE CCOO PV i STEPV, l'augment de ràtios i de la càrrega lectiva del professorat comportaran la retallada d'unes 1.500 unitats i afectaran almenys 5.000 docents que hauran de desplaçar-se a altres centres de treball, en el cas del funcionariat de carrera, o perdran directament el seu lloc de treball, en el cas del professorat interí.

Conselleria ha plantejat una nova normativa de supressions i desplaçaments, molt pitjor que l'actual, i intentarà contenir els desplaçaments del funcionariat de carrera a costa que el professorat impartisca altres matèries de les quals no són especialistes, aplicant un decret que afecta al professorat dels centres concertats. De manera que, novament, la qualitat de l'ensenyament es veurà ressentida.
A més, Escola Valenciana ha denunciat que encara no hi ha una resposta formal per part de la Conselleria d'Educació al document de 9 punts, que van presentar 33 entitats i institucions per enriquir l'actual esborrany de Decret sobre plurilingüisme. Sembla que Conselleria vol mantindre la consulta a les famílies sobre el programa educatiu que es vol per als seus fills, però sense cap informació per part de l'administració sobre els programes d'ensenyament òptims, de qualitat i que garanteixen l'aprenentatge de les dues llengües oficials i una llegua estrangera que són el PEV i el PIL.
Finalment, CAVE-COVA ha recordat que l'ensenyament públic ha impulsat el progrés del país. En eixe sentit, les mesures que s'estan aplicant tant des del govern espanyol com valencià obstaculitzen aquest progrés i augmentaran la desigualtat social i el fracàs escolar amb un greu cost social per a les famílies i el sistema educatiu valencià, que ni és l'origen ni ha contribuït de cap manera a la fallida econòmica que pateix el País Valencià, provocat per anys de malbaratament dels recursos públics per part del govern.
D'altra banda, la Plataforma convoca una festa lúdica i reivindicativa i un aplec de plataformes comarcals en defensa de l'ensenyament públic per al pròxim diumenge 17 de juny en el col·legi públic Ballester Fandos (Av. Malva-rosa, 57) de València. L'objectiu de la festa és acabar el curs amb una nova mobilització i coordinar les diverses plataformes existents per a programar noves accions el curs que ve. El programa consistirà en actuacions de Dani Miquel i altres, tallers infantils i parlaments diversos.
Prèviament, el 16 de juny, representants de la Plataforma assistiran a l'Encontre de Plataformes per l'ensenyament públic a nivell estatal a Madrid, també per a coordinar accions a nivell estatal.
Adjuntem el cartell de la Festa del 17 de juny

València, 6 de juny de 2012




Documents per a la Mesa tècnica del 7 de juny, entre ls sindicats i Conselleria
Conselleria ens ha fet arribar els documents que ha previst tractar en la Mesa técnica convocada per al 7 de juny, junt amb el calendari de treball previst per als mesos de juny i juliol.


SOCIEDAD Estudio del Observatorio del Sistema Universitario

Las universidades españolas, de las más caras de Europa

Los estudiantes universitarios españoles pagan, de media, casi un 20% del coste económico de sus estudios

Los universitarios ya pagan un 20% de los estudios con la matrícula

El ministerio cifra en el 15% el copago de los alumnos. El estudio revela que España es el quinto país europeo con tasas más caras


Educación recorta en un 30% el dinero destinado para el bono libro

DIARIO INFORMACIÓN
Los padres reclaman que se aumente la partida porque se ha rebajado de 41 a 29 millones

Protesta por los impagos

Los trabajadores del servicio de limpieza del Hospital General de Alicante y los centros de salud del...