divendres, 11 de juny del 2010

COMUNICAT PLATAFORMA PAÍS


La Plataforma per l’Ensenyament Públic demana una entrevista al president Camps per reclamar canvis en la política educativa del Govern Valencià

L’obertura d’un nou expedient al director de Monfort culmina un nou curs negre en ensenyament

La Plataforma per l’Ensenyament Públic exigeix la retirada de l’expedient de revocació del càrrec al director de l’IES Las Norias de Monfort, José Luís Santiago. Aquest expedient no té un altre objectiu que buscar un càstig exemplar per a qui ha defensat la llibertat d’expressió durant l’onada de protestes de la comunitat educativa el curs passat i la demanda de canvis en la política educativa de la Conselleria que dirigeix Alejandro Font de Mora. L’expedient és un avís a la resta de càrrecs directius del que pot comportar oposar-se públicament a la política educativa del govern valencià.
La Plataforma exigeix, a més, que es respecte la voluntat del director de dimitir del càrrec, manifestada més de 15 dies abans de rebre la comunicació de l’obertura de l’expedient.
A poc menys de dues setmanes per a la fi de curs, aquesta notícia culmina un nou curs negre per a l’ensenyament públic marcat, novament, per la manca de voluntat de negociació per part de la Conselleria d’Educació dels punts del Manifest per l’Ensenyament Públic; per la imposició de normativa; per la retallada de la representativitat en el Consell Escolar Valencià de les entitats crítiques amb la gestió del conseller; per l’obstaculització de l’extensió de l’ensenyament en valencià; per la modificació del servei de menjador; pels atacs a la llibertat d’expressió i a la gestió democràtica dels centres docents...
Mentre el fracàs escolar a l’ensenyament valencià arriba a xifres del 40% i milers d’escolars continuen estudiant en barracons, la Conselleria d’Educació prefereix retallar unitats per al curs que ve, fet que incrementarà el nombre d’alumnat per aula i provocarà la pèrdua de llocs de treball per al professorat. Mentre s’amplia un programa d’ensenyament en anglés sense el suport de la comunitat educativa, es rebutgen peticions de programes d’ensenyament en valencià i es limita la possibilitat d’impartir assignatures en valencià en els programes d’incorporació progressiva (PIP). Mentre hi ha problemes per cobrir les baixes del professorat, el conseller prefereix contractar professorat de xinés extern al sistema educatiu. Mentre les direccions dels centres docents reclamen més personal per atendre les tasques burocràtiques, la Conselleria dedica els seus esforços a expedientar directors per raons polítiques i a crear un exèrcit d’inspectors triats a dit i amb clars avantatges en el procés de selecció que es realitzarà a setembre.
Davant de tot això, la Plataforma ha continuat mobilitzant a la comunitat educativa per a reclamar canvis radicals en la política educativa del govern valencià, tal com han reclamat més de 50.000 persones en la consulta iniciada el passat 6 de maig en centenars de centres docents al llarg i ample del País Valencià.
Com a cloenda del curs, la Plataforma ha sol·licitat una reunió amb el president Camps i el pròxim dijous 24 de juny a les 11h farà lliurament al Palau de la Generalitat d’aquestes demandes.

València, 11 de juny de 2010