dilluns, 18 de maig del 2009

MARINA BAIXA


VALORACIÓ DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC DE LA MARINA BAIXA DELS RESULTATS DE LA VAGA 28 ABRIL A L'ENSENYAMENT


Després de reunir-nos i de valorar els resultats i el desenvolupament de la vaga del passat 28 d'abril, els representants de la Plataforma en Defensa de l'ensenyament Públic de la Marina Baixa, volem manifestar, en primer lloc, la nostra satisfacció pel bon èxit i la majoritària participació, en general i des de la comarca en particular, de la vaga i d'altres accions complementàries, com ara les manifestacions de la vesprada.

Des de la Plataforma en Defensa de l'ensenyament Públic de la Marina Baixa volem agraïr l'esforç i el treball de tota la comunitat educativa per fer visible la resposta contundent a la política educativa d'aquesta Administració. Gràcies a la tasca coordinada dels membres de la Plataforma (AMPES, sindicats, molts professionals de l'educació a les escoles i als instituts), hem pogut vestir de groc i fer sentir les nostres reivindicacions, resumides als 13 punts. Al voltant de dos terços del professorat i la immensa majoria dels alumnes, molts d'ells amb el suport dels pares i mares, secundaren la vaga. A més a més, dos autobusos eixiren des de la Comarca a la manifestació en Alacant, que juntament amb les persones que anaren amb altres mitjans, plenaren els carrers d'Alacant.

Fins ara, l'Administració no ha valorat l'educació suficientment, com ho demostren les declaracions del Conseller Alejandro Font de Mora o el president de la Diputació de València Alfons Rus Terol després de la vaga.

No obstant, des de la Plataforma considerem que hem guanyat força i sí que s'han aconseguit molts objectius amb les mobilitzacions, malgrat que l'Administració dona l'esquena als problemes reals i al moviment que representem, agreujant les condicions de l'educació amb les seues propostes, o expedientant professionals, com els Directors dels IES de Monforte del Cid i Enguera. Des d'ací, ens solidaritzem amb ells i demanen que s'arxiven els seus expedients.

Es per això que des de la Plataforma mantenim la pressió social i fem aquesta crida a participar en les properes accions, com la macroconcentració a Monforte del Cid recolçant al company expedientat els primers dies de juny, com la jornada reivindicativa-festiva a València per al proper 13 de juny, o com llegir el manifest dels 13 punts de reivindació el darrer dia del present curs i el primer dia de classe del proper curs 2009-10, entre d'altres.

En conseqüència, demanem la dimissió del conseller d'Educació Alejandro Font de Mora, per la seua falta de voluntat política per resoldre de manera directa i negociada amb la comunitat educativa els greus problemes que presenta el nostre sistema educatiu a la Comunitat Valenciana.

El futur de l'ensenyament públic continua estant en joc.

L'Alfàs del Pi, a 12 de maig del 2009