divendres, 13 de febrer del 2009

LA PLATAFORMA CRITICA QUE NO HI HA AVANÇOS SIGNIFICATIUS EN LES NEGOCIACIONS


Exigeix una reunió amb Concha Gómez abans del 20 de febrer per a desbloquejar els temes que puguen quedar pendents.


Hui, 6 de febrer, la Plataforma per l’Ensenyament Públic ha analitzat les meses i reunions dutes a terme amb la Conselleria sobre els punts relatius al Manifest de la Plataforma. El procés de negociació encetat està deixant oberts tots els temes dels punts del Manifest de la Plataforma. Tanmateix, la valoració global de les negociacions, ara per ara, no pot ser positiva perquè cap dels temes plantejats compta amb una resposta suficentment satisfactòria.
La Plataforma ha plantejat uns mínims en cada negociació i així s’han traslladat a la Conselleria. Aquests mínims no han tingut una resposta positiva de l’administració. Tot i això, la Plataforma –en un nou exercici de responsabilitat- no vol donar per tancada la negociació fins el 15 de febrer, moment en el qual finalitza el termini de negociació dels punts pactats. Per això, emplacem a la Conselleria d’Educació a buscar assumir els mínims plantejats i a buscar elements de confluència per a donar una eixida satisfactòria.
Els temes tractats fins ara i els mínims plantejats per la Plataforma són aquestos:
- Inspecció Educativa: cessament immediat dels inspectors accidentals; composició dels tribunals de baremació dels mèrits dels inspectors accidentals per sorteig; i el requisit lingüístic ha de ser, com a mínim, el certificat de capacitació.
- Catalogació lingüística: ha d’aplicar-se a partir de l’1 de setembre de 2009. La moratòria d’aplicació no pot anar més enllà dels 2 anys. I mentre dure la moratòria cal garantir que el professorat de les línies en valencià té la capacitació. Igualment, els procediments de provisió com el concurs de trasllats i les comissions de servei també ho han de garantir. Cal, a més, uns plans de xoc per a facilitar la formació del professorat que ho necessite en els llocs de treball.
- Matriculació equilibrada de l’alumnat: cal que Conselleria accepte les al·legacions presentades pel Consell Escolar Valencià i es negocie un nou decret d’admissió d’alumnat aquest curs.
La Plataforma entén que abans del 20 de febrer la Secretària Autonòmica d’Educació -que, en representació de la Conselleria va firmar els documents que permeteren l’ajornament de la vaga del 17D- i la Plataforma s’han de reunir per a desbloquejar i tancar els temes que hagen pogut quedar oberts en el procés de negociació abans que la Plataforma valore finalment el resultat de les negociacions.
6 de febrer de 2009

La Plataforma lanza un ultimátum a Font de Mora
Exige compromisos firmes y por escrito antes del día 20
EL PAÍS: JOAQUÍN FERRANDIS - Valencia - 07/02/2009

PROTESTA DE DIRECTORS DE COL.LEGIS EN ALACANT
Un centenar de directores de los colegios públicos de Infantil y Primaria de la provincia de Alicante se concentraron ayer en la sede de la Consejería de Educación de Alicante para presentar ante registro un escrito de protesta en el que enumeran todas las deficiencias y cuestiones pendientes que lastran el sistema público de educación.
EL PAÍS: E. MOLTÓ - Alicante - 12/02/2009